Η Ζαχάροβα εκθέτει τον Μακρόν: «Ούτε οι σύμμαχοί του δεν καταλαβαίνουν τις επιθετικές του δηλώσεις»

«Πολύ συχνά οι σύμμαχοι της Γαλλίας όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, προσπαθούν να πάρουν διευκρινίσεις για το τι εννοεί η γαλλική ηγεσία, χωρίς να παίρνουν μια άμεση απάντηση», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Ακόμα και οι σύμμαχοι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχονται οι επιθετικές δηλώσεις του», επισήμανε στο TASS.

Όσον αφορά στην κλήση του Γάλλου πρεσβευτή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την προηγούμενη ημέρα, δήλωσε πως «Ούτε η Γαλλία ούτε οι στενότεροι σύμμαχοί της μπορούν να καταλάβουν τι λέει συνεχώς ο Μακρόν και ο στενός του κύκλος, που σχηματίστηκε πριν από λίγο καιρό, συμπεριλαμβανομένων, αν μιλάμε για τη διπλωματική υπηρεσία, ανθρώπων που είναι αρκετά πράσινοι».

«Πολύ συχνά οι σύμμαχοι της Γαλλίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, όπως καταλαβαίνουμε, προσπαθούν να πάρουν διευκρινίσεις για το τι εννοεί η γαλλική ηγεσία, χωρίς να παίρνουν άμεση απάντηση», επισήμανε.

«Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι δηλώσεις δεν είναι μόνο αμφιλεγόμενες, εννοώ τις δηλώσεις του Μακρόν και του κορυφαίου αξιωματούχου της άμυνας, του κορυφαίου διπλωμάτη, είναι επίσης πολύ επιθετικές, κάτι που ήταν ο λόγος για την κλήση του πρέσβη», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

«Άλλη μια σειρά περίεργων και επιθετικών ενεργειών και δηλώσεων», τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο υπουργείο την προηγούμενη ημέρα και του είπαν ότι η γραμμή που ακολουθεί το Παρίσι ήταν καταστροφική.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι οι προσπάθειες της Γαλλίας να δημιουργήσει «στρατηγική αβεβαιότητα» για τη Ρωσία με δηλώσεις για πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν θα πετύχουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ