Κυβέρνηση: Διπλή ανησυχία για άνοδο του ΠΑΣΟΚ και κεντρώο ακροατήριο Κασσελάκη

Κυβέρνηση: Διπλή ανησυχία

Κυβέρνηση: Διπλή ανησυχία. Την ώρα που ο πρωθυπουργός φλερτάρει πολιτικά όλο και περισσότερο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να τα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του εμφανίζονται προβληματισμένοι από την έστω και ισχνή ανάκαμψη του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το φαινόμενο “Κασσελάκη”, καθώς επικοινωνιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να απασχολεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ.

Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε την καταπακτή της Ιστορίας, απ’ όπου προσπαθούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο είτε το παλιό γνωστό ΠΑΣΟΚ είτε τα σπαράγματα της αδιέξοδης Αριστεράς» και ότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη «μιμείται την αρνητική πολιτική που είναι πλέον σάπιο φρούτο».

Η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών έχει να κάνει κυρίως με δυο λόγους.

-Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ – πολλοί υποστηρίζουν ότι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ που εγκατέλειψαν στο παρελθόν το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη για να ενισχύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στην βάση τους, αντιδρώντας στην ακρίβεια η οποία δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να είναι και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δυσαρεστημένοι από το νέο φορολογικό ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το κυβερνών κόμμα.

Με δεδομένο ότι τα δυο κόμματα έχουν εμφανιστεί ως συγκοινωνούντα δοχεία στο παρελθόν στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι τώρα μπορεί να υπάρξει αντιστροφή του κλίματος και αυτό να καταγραφεί στις ευρωεκλογές.

Όλα αυτά, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να λέει ναι στην υποψηφιότητα του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα και ενώ εμφανίζεται να συζητά με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην αφήσει τον Στέφανο Κασσελάκη να προσεγγίσει το κομμάτι του κέντρου το οποίο έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στην ΝΔ.

Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να απευθύνεται στους νοικοκυραίους και στην μεσαία τάξη, δηλαδή το προνομιακό κοινό της ΝΔ.

«Το νέο που φέρνω είναι επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα» που «ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό και τηρούσε τους νόμους». Αυτό απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ερώτηση, στην συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ