«Καρφώνει» τον Άδωνι Γεωργιάδη η Σίφορντ για το σκάνδαλο της Huawei που αποκάλυψαν οι New York Times (pic)

Η Άρτεμις Σίφορντ, πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook, «καρφώνει» τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή το δημοσίευμα των New York Times, όπου αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι ο υπουργός Εργασίας έλαβε δώρα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από την κινεζική εταιρεία Huawei ώστε να τη βοηθήσει να αποφύγει αμερικανικές κυρώσεις και να έχει θετική παρουσία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Άρτεμις Σίφορντ παρέθεσε δύο αποσπάσματα από το ρεπορτάζ των NY Times τα οποία αφορούν τον υπουργό Εργασίας, σχολιάζοντας σκωπτικά: «Έλα Άδωνη, μπορείς και καλύτερα».

Oι ΝΥΤ σημειώνουν ότι «οι υπάλληλοι της Huawei συζήτησαν την παροχή gadgets σε ανώτερο υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και τον γιο του, την παροχή συσκευών σε αξιωματούχους της αστυνομίας και της μετανάστευσης και την οργάνωση μεταφορών για τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κλάδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021». Ωστόσο, τα μηνύματα δεν ανέφεραν εάν τα δώρα παραδόθηκαν τελικά ή εάν υπογράφηκαν συμφωνίες για έργα προτεραιότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...