Ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι θα εξευτελίσουν τον Κασσελάκη και θα «εξαφανίσουν» τον Ανδρουλάκη για να φέρουν τον Χάρη Δούκα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Για την Πυθία του PERIODISTA.GR δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα. Δεν υπάρχει γιορτή και σχόλη. Υπάρχει ρεπορτάζ.

Μεγάλη είναι η κινητικότητα στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Παράταξης αν θέλετε.

Είναι σαν να διεξάγεται ένα πείραμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν πηγαίνει καλά. Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει στάσιμο. Με τη Νέα Αριστερά δεν ασχολείται κανένας πλέον. Το ΚΚΕ θυμίζει μαυσωλείο και κάνει τα χατίρια του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος, αλλά ισχυρά επιχειρηματικά συστήματα δεν το θέλουν αυτό. Δεν θέλουν έναν ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό, έναν Έλληνα “Ερντογάν”, τον οποίο δεν μπορούν να απειλήσουν με κανέναν τρόπο, ούτε καν με την απειλή της πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Αυτά τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν βλέπουν με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα στο πλαίσιο ενός παραδοσιακού διπολικού σχήματος Κεντροδεξιάς-Κεντροαριστεράς.

Λειτουργούν σπασμωδικά.

Έτσι απεργάζονται σενάρια μεταπήδησης του Χάρη Δούκα, η εκλογή του οποίου στον Δήμο Αθηναίων προκάλεσε αίσθηση, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σε αυτό το πλαίσιο – με τη συνδρομή δυνάμεων που βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – προετοιμάζουν τον τελικό και ολοκληρωτικό εξευτελισμό του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο βέβαια φοβάται η ΝΔ, και την πολιτική “εξαφάνιση” του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει σκελετούς στην ντουλάπα που θα καταστήσουν την παραμονή του στην κεντρική πολιτική σκηνή αδύνατη.

Τα ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι ετοιμάζονται να στηρίξουν τον Χάρη Δούκα, ο οποίος συζητά με πρόσωπα εντός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Στην Κουμουνδούρου – αν και παίκτες-κλειδιά είναι μέσα στο κόλπο – δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη, αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη είναι έξαλλοι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...