«Ικανοποίηση» για τον «μέσο όρο» των θανάτων;

Του Βασίλη Σκουρή

Σε 27.816 ανήλθαν την Τρίτη οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από τον κορονοϊό! Μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα καταγράφηκαν 70 θάνατοι- ενάμισι λεωφορείο των ΚΤΕΛ, για να κάνουμε συγκρίσεις!

Και όχι δεν εκφράζεται ανησυχία από τους αρμοδίους, αλλά δείχνουν και ικανοποίηση!

Η δήλωση του γγ της ΠΦΥ Μάριου Θεμιστοκλέους, για παράδειγμα, πως «Η χώρα μας βρίσκεται εντός των μέσων όρων θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», περισσότερο δείχνει …ικανοποίηση, παρά ανησυχία και καμπανάκι για κινητοποίηση, ως οφείλουν κυβέρνηση και πολιτεία!

Η χώρα χάνει έως τώρα από τον κορονοϊό μια …Μυτιλήνη (27.871κάτοικοι με την απογραφή του 2011) και οδεύει –δυστυχώς- προς την απώλεια ενός Γέρακα (πληθυσμός 29.939 κάτοικοι), μιας Κορίνθου (πληθυσμός 30.176) ή μιας Τρίπολης (πληθυσμός 30.866 κάτοικοι). Με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται από το περασμένο φθινόπωρο, με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, από τη στιγμή που δεν λαμβάνουν μέτρα, να καμώνονται ότι δεν συμβαίνει και …τίποτε- ή να εκφράζουν και …ικανοποίηση ότι είμαστε στο μέσο όρο της Ευρώπης!

Αλήθεια, έχουν καμιά εξήγηση πώς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων που είναι διασωληνωμένοι ανέρχεται στο 41, 06% του συνόλου των διασωληνωμένων;

Ή, μήπως, γιατί την Τρίτη οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 4,31%, φτάνοντας τις 363;

Και, τέλος, γιατί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει καθηλωθεί στο 72,4%;

Θα πείτε τι ρωτάμε – χαλάμε και την πιάτσα ασχολούμενοι με τέτοια θέματα, που οι αριθμοί τους «βρίσκονται στον μέσο όρο της Ευρώπης»!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ