Η BILD για την ελληνο-βαυαρική φιλία

Για την «ελληνο-βαυαρική γιορτή» που έλαβε χώρα χθες Πέμπτη (21 Μαρτίου) στο βαυαρικό κοινοβούλιο γράφει στη διαδικτυακή ιστοσελίδα της η BILD.

«Η πρόεδρος του κοινοβουλίου Ίλζε Άιγκνερ (CSU) συμμετείχε ένθερμα στους εορτασμούς, δηλώνοντας πως “η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας”», αναφέρει το γερμανικό μέσο προσθέτοντας ακόμη πως «πέραν των γαλανόλευκων χρωμάτων, Ελλάδα και Βαυαρία έχουν και άλλα πράγματα που τις συνδέουν». Όταν η Ελλάδα επαναστάτησε το 1821, «η βαυαρική βασιλική οικογένεια υποστήριξε την οικοδόμηση του νεοσύστατου κράτους. Επιπλέον, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α’ ́ της Βαυαρίας έχτισε στο Μόναχο την Königsplatz σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα, δημιουργώντας τη Γλυπτοθήκη με τη συλλογή αρχαίων αγαλμάτων και τα Προπύλαια με τους εκθαμβωτικούς κίονες – φέρνοντας έτσι στο Μόναχο ένα κομμάτι της ελληνικής αρχαιότητας».

Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, πολλοί Έλληνες μετανάστευσαν στη Βαυαρία ενώ σήμερα «υπάρχουν 12 συνεργαζόμενες κοινότητες, 100 παραρτήματα βαυαρικών εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και άψογες σχέσεις μεταξύ των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων Ελλάδας και Βαυαρίας.

[…] Πάνω στην ώρα δε για τη γιορτή και της 25ης Μαρτίου η Ελληνική Ακαδημία εξέδωσε και έναν αναμνηστικό τόμο για τα περισσότερα από 200 χρόνια ελληνο-βαυαρικής φιλίας. Στην εκδήλωση που έγινε στο κοινοβούλιο θέλησαν να παρευρεθούν περισσότεροι από 200 θεατές», καταλήγει η BILD.

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ