Η συγγνώμη του Άδωνι για τις αθλιότητες και η κυβερνητική κρίση για τα Τέμπη

Η συγγνώμη του Άδωνι για τις αθλιότητες και η κυβερνητική κρίση για τα Τέμπη.

Μπορεί η κυβέρνηση να αποδέχθηκε την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των Τεμπών, όλα τα βλέμματα ήταν όμως στραμμένα στα όσα απαράδεκτα είπε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ζήτημα προανακριτική ή εξεταστική για τα Τέμπη δεν ενδιαφέρει τους πολίτες.

Οι αθλιότητες αυτές έφεραν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να αποπεμφθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης από την κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε ότι ερωτηθείς ο υπουργός ερωτηθείς για το εάν πρέπει να γίνει εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή είχε πει: «Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Η δήλωση αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε «σεισμό» στην κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του υπουργού κατηγορώντας τον για «κυνισμό και αναλγησία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του ανέφερε μάλιστα ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «Προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων. Προσβάλλει τους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της ανάμνησης, πολλοί από αυτούς με ψυχοτραύματα. Προσβάλλει τους συγγενείς των θυμάτων που ξυπνούν καθημερινά με το δράμα της απώλειας, συνδυασμένο με την έλλειψη δικαίωσης και την εγκατάλειψη. Προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων που παρουσιάζονται από τον Υπουργό ως ένας λαός χωρίς αισθήματα και αλληλεγγύη. Η επίκληση του 41% δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων».

Οι πληροφορίες λένε ότι η δήλωση αυτή ενόχλησε και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του «να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε». Συνεργάτες του πρωθυπουργού ζήτησαν μάλιστα από τον υπουργό να ανασκευάσει τα λεγόμενα του ενώ την ίδια στιγμή ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φρόντισε να πάρει σαφέστατες αποστάσεις από τον κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι όλα τα στελέχη, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, πρέπει να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους. «Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του που παρερμηνεύτηκε, και έδωσε σχετική απάντηση. Ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου, σίγουρα υπήρχε και διαφορετική απόδοση των λόγων του. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις και αποκατέστησε αυτό που είπε», σχολίασε.

Η συγγνώμη του Άδωνι για τις αθλιότητες και η κυβερνητική κρίση για τα Τέμπη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες, όλη την ημέρα έκανε μπαράζ δικαιολογητικών δηλώσεων ρίχνοντας τις ευθύνες για την διάσταση που πήρε το θέμα στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

«Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, είπα για την προανακριτική ή εξεταστική», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλισης, σε συνέντευξη του, και πρόσθεσε: «Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».

Εν συνεχεία τόνισε πως «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρεται. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς, ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση και ενόχληση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ