Το κλίμα είναι εκρηκτικό στον ΣΥΡΙΖΑ

Το κλίμα είναι εκρηκτικό στον ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικό φαίνεται θα είναι το «διαζύγιο» της Ομπρέλας με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συζήτησε χθες τα «διαδικαστικά» της αποχώρησής της, λίγες ώρες αφότου έδωσε στην δημοσιότητα κείμενο με 1.300 υπογραφές με το οποίο προανήγγειλε την αποχώρησή της, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αρμονικής συνύπαρξης.

Σύσκεψη πραγματοποίησε και η τάση των 6+6 προκειμένου να καταλήξει στη στάση που θα τηρήσει στην ΚΕ και στα ζητήματα που θα θέσει.

Στην χθεσινή σύσκεψη της Ομπρέλας, με την συμμετοχή και των 41 μελών της που είναι και μέλη της ΚΕ αποφασίστηκε η τάση να δώσει το «παρών» κανονικά στην Κεντρική Επιτροπή, να τοποθετηθεί, και αφού παρουσιάσει τις θέσεις της να… αποχωρήσει συντεταγμένα.

Επιπλέον, υπήρξε πρόταση για την επισημοποίηση της αποχώρησης σήμερα, δηλαδή μία μέρα πριν την Κεντρική Επιτροπή, κάτι που μάλλον θα σήμαινε προσπάθεια αποφυγής της μετωπικής σύγκρουσης εν μέσω εκρηκτικού κλίματος. Τελικώς η πρόταση αυτή δεν επικράτησε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αποχώρηση φαίνεται πως θα γίνει αναίμακτα καθώς και οι δύο πλευρές, η ηγετική ομάδα και κυρίως το σκληρό κομμάτι της και από την άλλη η Ομπρέλα, δείχνουν να επιθυμούν κάποιον συμβιβασμό.

Στην κοινή διαπίστωση ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο από κοινού φαίνεται ότι κατέληξαν και οι Τσακαλώτος – Παππάς σε σύντομο τετ α τετ χθες στο περιστύλιο της Βουλής.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή Κασσελάκη έχουν εκτοξευθεί βαριές εκφράσεις απέναντι στον νέο πρόεδρο, ενώ υπάρχουν στο τραπέζι οι διαγραφές των Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα, στις οποίες εναντιώνονται αρκετά στελέχη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ