Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Αποφασισμένος να οδηγήσει την Δημοκρατική Παράταξη και την Πατριωτική Αριστερά στην εξουσία

«Δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από την Βουλή» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, καλώντας τον πρωθυπουργό, «Καλύτερα   να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος που απαντά στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».

«Τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει» είπε ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου, σημείωσε. Ήμουν ο μόνος από τους υποψήφιους που έβαλε στον κόσμο θέσεις ξεκάθαρες. Όταν ο κόσμος άρχισε όχι μόνο να πατάει like στο Facebook αλλά να με παροτρύνει να κατέβω. Δεν είχα σχέδιο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να κατέβω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος τόνισε: «Θα σεβαστώ 100% και το Καταστατικό μας και τα συλλογικά όργανα. Τα μέλη του κόμματος, οι ΟΜ πρέπει να συμμετέχουν σε αυτά. Πρέπει να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Μπορούμε. Υπάρχουν ψηφιακά μέσα. Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν, αλλά τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Βεβαίως και είμαι αριστερός. Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι άτυχος ο Βόλος είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση για το μέγεθος των καταστροφών από τη κακοκαιρία.

«Πρόκειται για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια του κράτους που έχει κομματικό πρόσημο» υπογράμμισε και προσέθεσε: «Ο μηχανισμός αδυνατεί να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντικό την προστασία του πολίτη».

Είπε ακόμη ότι πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας».

«Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ