Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη – Τα δύο σενάρια για τις εκλογές

Μπορεί στο Μαξίμου να συνεχίζεται η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών, η δραστηριότητα του πρωθυπουργού και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δείχνουν ότι οι κάλπες δεν είναι μακριά.

Το πλέον ισχυρό σενάριο είναι αυτό που μιλά για κάλπες στις 9 Απριλίου και δεύτερες εκλογές στις 14 ή 21 Μαΐου. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ωστόσο και με βάση τα όσα έχουν συμβεί στην Τουρκία επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων το σενάριο των πρώτων εκλογών τον Μάιο. Δηλαδή στις 14 ή 21 Μαΐου οι πρώτες εκλογές και στις αρχές Ιουλίου οι δεύτερες.

Ο Μάιος επανήλθε και πάλι στις συζητήσεις, καθώς η ανθρωπιστική τραγωδία που βιώνει η γειτονική Τουρκία λόγω του διπλού καταστροφικού σεισμού, έχει εκμηδενίσει κάθε πιθανότητα πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και έχει αλλάξει για την ώρα τις σχέσεις των δύο χωρών. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Στο Μαξίμου μελετούν το δεύτερο σενάριο επιπλέον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τις ψηφοφορίες και άρα πιο εύκολα η κυβέρνηση μπορεί να τον εκθέσει στα μάτια των πολιτών.

Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Καστοριά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» στις επόμενες εκλογές, διότι πρέπει να «απενεργοποιήσουν» τη «νάρκη» της απλής αναλογικής, λέγοντας πως οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες.

«Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη, αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες υλοποιήθηκαν», σημείωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...