Η μεγάλη «σφαγή» ανάμεσα σε Νίκο Παππά και Έφη Αχτσιόγλου και η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα – Οι βρόμικες επιθέσεις στο παρασκήνιο

Όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα συνηγορούν ότι γύρω από τις δύο κυριότερες υποψηφιότητες για την ανάληψη της θέσης του προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή της Έφης Αχτσιόγλου από τη μία και του Νίκου Παππά από την άλλη, δηλαδή τις δύο πολυπληθέστερες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή της “Ομπρέλας” και η αντίστοιχη των λεγόμενων Προεδρικών, συνασπίζονται και όλες οι μικρότερης επιρροής ομάδες.

Ως εδώ, όλα κατανοητά σε μία κορυφαία εσωκομματική διαδικασία, άλλωστε αποτελούν συνήθη φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε όλα τα μεγάλα κόμματα κατά τη διάρκεια αλλαγής ηγεσίας.

Το θέμα είναι, όμως, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει ήδη αρχίσει μία σφαγή κυριολεκτικά μεταξύ των δύο αυτών μετώπων και των προσώπων που ηγούνται, με τα χτυπήματα κάτω από τη μέση να έχουν ήδη αρχίσει και να δημιουργούν κλίμα ιδιαίτερης έντασης και ανησυχίας στο εσωτερικό του κόμματος και στα μέλη του.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το radar.gr, τα χτυπήματα αυτά θα ενταθούν σε τέτοιο βαθμό, που θα προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση, σε μέλη, φίλους και αντιπάλους, καθώς δεν αποτελούσαν – τουλάχιστον δημόσια – μέχρι τώρα στοιχείο που χαρακτήριζε την Αριστερά.

Τον πρώτο λόγο θα έχουν οι στοχευμένες ευθείες επιθέσεις, στα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με χτυπήματα και “αποκαλύψεις” που θα προκαλέσουν αίσθηση σε όλο το πολιτικό φάσμα και θα “ακυρώνουν”, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, τις πιθανότητες εκλογής του “αντιπάλου”, πιθανόν αμαυρώνοντας το προφίλ του, ανάλογα με την αληθοφάνειά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, οι πληροφορίες αυτές έχουν έρθει σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θυμίζω ότι έχει δηλώσει ότι θα είναι παρών και θα εγγυάται τις διαδικασίες διαδοχής του, προκαλώντας του πολύ μεγάλη ανησυχία για κανονική εκτροπή της κατάστασης, με ολέθρια αποτελέσματα για το κόμμα.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλά στελέχη, που δεν κινούνται με την ίδια λογική των δύο μετώπων, έχουν ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, επισημαίνοντας του και το πρωτοφανές και ανορθόδοξο, πρώτα να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και μετά να αποφασιστεί η πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα!

Έβαλαν δηλαδή, όλοι, αφού μαζί το αποφάσισαν, το κάρο μπροστά από το άλογο.

Γεγονός το οποίο κατήγγειλε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μαζί με την επιλογή δύο συνεδρίων, ένα τώρα και ένα το φθινόπωρο, με την άποψη του οποίου συντάσσονται ολοένα και περισσότεροι, σε επίπεδο μελών του κόμματος, πιθανόν και συνέδρων.

Τα ίδια στελέχη, που επιζητούν την παρέμβαση Τσίπρα, τονίζουν ότι σαφώς έχει το δικαίωμα να παρέμβει “επί της διαδικασίας” και να αλλάξει την προκριθείσα ατζέντα

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...