Η ζοφερή επόμενη μέρα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Απογοητευτική παραμένει η κατάσταση στα Τρίκαλα και τη Καρδίτσα, καθώς δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας σπίτια και χωράφια εξακολουθούν να βρίσκονται θαμμένες κάτω από τόνους λάσπης.

Οι αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στα πλημμυρισμένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με τις αρχές αρχίζει και ομαλοποιείται η κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι δίνουν καθημερινή μάχη με το χρόνο, και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, με πολλές δυσκολίες, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ βυθισμένα στο νερό και τη λάσπη βρίσκονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Χιλιάδες είναι και τα νεκρά κτηνοτροφικά ζώα που πρόσφεραν στους πληγέντες ένα σοβαρό εισόδημα, όπως και στην εθνική οικονομία.

Στον ορεινό όγκο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές το οδικό δίκτυο, ενώ είναι εκτός λειτουργίας γέφυρες που συνδέουν τα χωριά με τις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα συνεχίζονται οι πράξεις έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές από δήμους όλης της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ