Η επιστροφή του αρχηγού του ρωσικού στρατού μετά την ανταρσία και το μήνυμα που στέλνει

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ρωσίας εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner με στόχο την ανατροπή του- όπως και την ανατροπή του υπουργού Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλερί Γκεράσιμοφ, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, εμφανίστηκε σε ένα σύντομο βίντεο να λαμβάνει αναφορά από αξιωματούχους για ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014, και στις ρωσικές περιφέρειες Ροστόφ και Καλούγκα.

Στο βίντεο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εμφανίστηκε καθισμένος σε αίθουσα της στρατιωτικής διοίκησης να μιλάει και να δίνει εντολές σε στρατηγούς. Διέταξε τον εντοπισμό τοποθεσιών εκτόξευσης ουκρανικών πυραύλων και τη βελτίωση της προστασίας από αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι το βίντεο δείχνει τον Γκεράσιμοφ σε συνάντηση που έγινε χθες, Κυριακή.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο θεωρείται μια προσπάθεια να διαψευσθούν οι πρόσφατες αναφορές σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι ο Γκεράσιμοφ έχει απομακρυνθεί. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο αναφέρθηκε στον στρατηγό με τον τίτλο του, του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε τον Γκεράσιμοφ ως γενικό διοικητή της ρωσικής δύναμης εισβολής τον Ιανουάριο στη θέση του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που έληξε η εξέγερση της Wagner στις 24 Ιουνίου. Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι κρατείται, μετά τα δημοσιεύματα ότι γνώριζε για την ανταρσία των μισθοφόρων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ