Η Γάζα περιμένει βοήθεια

Έως την Παρασκευή αναμένεται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς η Αίγυπτος άναψε τελικά το πράσινο φως για το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα.

Στον απόηχο της αποτρόπαιας επίθεσης σε νοσοκομείο της Γάζας, οι ΗΠΑ στηρίζουν ξεκάθαρα το Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν διαπίστωσε ευθύνη του Ισραήλ.Οι Ευρωπαίοι, πάντως  ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών. Η Ρωσία κάνει λόγο για τραγωδία και η Κίνα καταδικάζει χωρίς να πάρει θέση. Ο αραβικός κόσμος είναι σε αναβρασμό κάνοντας λόγο για έγκλημα πολέμου από το Τελ Αβίβ και το Ιράν εξαπολύει απειλές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης (PRC).

Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης είναι η τρίτη μεγαλύτερη οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ.

Η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με την Αίγυπτο για να φέρει «σταθερότητα» στην περιοχή
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου την Πέμπτη, στην διάρκεια της οποίας εξέφρασε την προθυμία του Πεκίνου να συνεργαστεί με τη χώρα για να φέρει «περισσότερη σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ