Η Αργεντινή δεν θα ενταχθεί στους BRICS

Η Αργεντινή, υπό τη νέα ηγεσία του προέδρου Χαβιέ Μιλέι, ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει μέλος του μπλοκ των BRICS, αντιστρέφοντας έτσι την απόφαση της προηγούμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης της χώρας.

Στην επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Βραζιλίας και άλλα μέλη των BRICS, ο Μιλέι εξέφρασε την άποψη ότι η ένταξη της Αργεντινής ως μόνιμου μέλους δεν θεωρείται πλέον σκόπιμη.

Σημειώνοντας ότι η εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης διαφέρει από την προηγούμενη, ο Μιλέι ανακοίνωσε την αναθεώρηση ορισμένων αποφάσεων, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή στους BRICS. Στο παρελθόν, κατά την εκλογική του εκστρατεία, είχε δηλώσει ότι η Αργεντινή δεν θα προσχωρούσε στον συγκεκριμένο οργανισμό, αρνούμενος την ενίσχυση συμφωνιών με κομμουνιστικά καθεστώτα.

Οι δηλώσεις του προέδρου επισημαίνουν μια νέα κατεύθυνση στις εξωτερικές σχέσεις της Αργεντινής, με εστίαση σε πιο ειρηνικές και διπλωματικές προσεγγίσεις με τη Βραζιλία και την Κίνα. Παρά τις προηγούμενες έντονες κατακραυγές προς την Κίνα και τη Βραζιλία, ο Μιλέι έχει τώρα υποδείξει προθυμία για ειρηνική συνεργασία και διπλωματικό διάλογο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ