Η ανάρτηση – έκπληξη της Έλενας Ακρίτα η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι στο πλευρό της Εύας Καϊλή (pic)

Την άποψή της για τις καταγγελίες του συνηγόρου της Εύας ΚαϊλήΜιχάλη Δημητρακόπουλου για τις μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και τα βασανιστήρια που υπέστη η πελάτισσά του από τις βελγικές αρχές εξέφρασε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα μέσα από μία ανάρτησή της στο Facebook.

Θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για χρηματισμό και lobbying στο Qatargate κατήγγειλε ότι στην πρώην αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της αρνήθηκε ο ύπνος για 16 ώρες, έμεινε στην απομόνωση και δεν της παρείχαν βοήθεια στο γυναικολογικό θέμα που αντιμετώπιζε με ροή αίματος λόγω εμμηνόρροιας.

«Μπορεί η Εύα Καϊλή να μην υποβάλεται σε ‘’μεσαιωνικά βασανιστήρια’’ όπως δήλωσε ο συνήγορος της, ωστόσο αν ισχύει η καταγγελία για τις συνθήκες κρατησης της στην απομόνωση, τότε μιλάμε για για παραβίαση των δικαιωμάτων της ως κρατούμενης.
Ο Κώδικας Αρχών για την Προστασία των Ατόμων που στερούνται την προσωπική τους ελευθερία με οιαδήποτε μορφή κράτησης ή φυλάκιση, το περιγράφει εδώ.
Αρχή 1
Καθένας που στερείται την προσωπική του ελευθερία με οιαδήποτε μορφή κράτησης ή φυλάκιση, δικαιούται να απολαμβάνει ανθρωπιστική μεταχείριση διαπνεόμενη από το σεβασμό της εγγενούς στην ανθρώπινη φύση αξιοπρέπειας», έγραψε η δημοσιογράφος και συγγραφέας ξεκαθαρίζοντας τη θέση της για τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

Δείτε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ