Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

*Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη δεν μου αρέσει. Θα καταθέσω λοιπόν τις σκέψεις μου για το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

*Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την απόπειρα των ΜΜΕ, εδώ στην Αθήνα (λογικό, εδώ είναι η πελατεία τους), να παρουσιάσουν την ΑΕΚ ως φαβορί. Αλλά κρατούν και μία πισινή. Λένε: Υπάρχουν και τα πλέι όφ για την ομάδα του Αλμέιδα, οπότε δεν θα έχει σημασία το αποτέλεσμα. Δεν διαθέτουν τη σιγουριά που θέλουν να εκπέμψουν. Κάνουν αναδρομή στον πρώτο γύρο, αλλά ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Από τότε η ΑΕΚ, σε σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, κέρδισε μόνο τον Ολυμπιακό και για αυτό χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό-ερείπιο, που ο ΠΑΟΚ του έριξε τέσσερα για πλάκα και αν δεν ήταν μεγαλόψυχος θα του έριχνε εφτά.

*Αλήθεια, όμως, δεν θα έχει σημασία το αποτέλεσμα; Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει πέντε βαθμούς. Είτε κερδίσει ο ΠΑΟΚ, είτε έρθει ισοπαλία – και εφόσον κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Πανσερραϊκό, που είναι δύσκολο – το βράδυ της Κυριακής ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και η ΑΕΚ τρίτη. Θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να ξεπεράσει δύο ομάδες στη συνέχεια, και ενώ ο πρώτος θα απέχει αύριο το βράδυ, λογικά, πέντε βαθμούς, ώστε να καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει και οι δύο ανταγωνιστές να “αυτοκτονήσουν”. Και τέτοιου είδους αυτοκτονίες στην Ελλάδα δύσκολα βλέπουμε.

*Ένας τυφλωμένος από οπαδισμό “δημοσιογράφος”, στην τελευταία αναλαμπή πριν το ντέρμπι της Τούμπας, ίσως για να παρηγορηθεί προκαταβολικά έγραψε “να κερδίσει ο καλύτερος, δηλαδή η ΑΕΚ.

*Αλήθεια, η ΑΕΚ είναι καλύτερη; Για να δούμε.

* Ποιος είναι πρώτος στη βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ.

*Ποιος έχει την καλύτερη επίθεση: Ο ΠΑΟΚ.

*Ποιος έχει την καλύτερη άμυνα: Ο ΠΑΟΚ.

*Ποιος παίζει σε όλες τις διοργανώσεις και διεκδικεί τρία τρόπαια; Ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε ταπεινωτικά στην Ευρώπη (την γλέντησε ξανά το ΠΑΟΚτσάκι ο Άκπομ) και αποκλείστηκε από τον Άρη – ναι από τον Άρη, ναι από τον Άρη – στο κύπελλο.

* Πραγματικά που είναι καλύτερη η ΑΕΚ δεν το βλέπω. Στα ντέρμπι; Πλασματική εικόνα και υπεροχή στη φαντασία των ΜΜΕ. Στις μάχες της BIG4, Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει ΤΕΣΣΕΡΑ παιχνίδια. Έχει κερδίσει δύο (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), έχει φέρει μία ισοπαλία (Παναθηναϊκό, κατά λάθος στο 95) και έχει χάσει από την ΑΕΚ, πολύ νωρίς στον πρώτο γύρο. Α, κέρδισε δύο φορές και την Άιντραχτ, μέσα έξω, με το τεράστιο μπάτζετ, που κέρδισε στη συνέχεια 5-1 την Μπάγερν.

*Η ΑΕΚ έχει παίξει ΠΕΝΤΕ ντέρμπι. Δηλαδή ένα παραπάνω. Έχει κερδίσει τρία (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) και έχει φέρει δύο ισοπαλίες (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Αύριο κλείνει την εξάδα των ντέρμπι, ενώ ο ΠΑΟΚ την κλείνει την επόμενη εβδομάδα, αφού παίζει με τον Ολυμπιακό. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό, σε έξι ντέρμπι θα έχει τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ενώ η ΑΕΚ τρείς νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

*Αύριο πιστεύω ότι το παιχνίδι θα πάει, όπως εκείνο του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά θα είναι πιο αποτελεσματικός. Θα αναμετρηθεί η “πολεμική μηχανή”, η ομάδα playstation, η ομάδα με το απόλυτα οργανωμένο σχέδιο του Λουτσέσκου, με το “ξύλο στο κέντρο μήπως βγάλουμε καμία αντεπίθεση”, με το δυνατό παιχνίδι “και όπου βγει” με καμία ατομική ενέργεια, του Αλμέιδα.

*Εγώ τολμώ την πρόβλεψη. Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα είναι 1-0. Μετά το 65ο λεπτό ο Στρατηγός Λουτσέσκου θα κάνει τις αλλαγές του. Μετά το γήπεδο θα αρχίσει να γέρνει… Σε βάρος της συνήθως κουρασμένης ΑΕΚ, που δύσκολα βγάζει μία διοργάνωση (ενώ ο ΠΑΟΚ τρείς με άνεση).

*Νομίζω ότι αύριο ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ αποτελεσματικός.

*Αλλά, για να μην παρεξηγηθώ αυτή είναι η πρόβλεψή μου. Τα πάντα μπορούν να συμβούν ανάμεσα στον πρώτο ΠΑΟΚ και την δεύτερη ΑΕΚ. Ντέρμπι είναι. Και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, που αυτή την εποχή είναι ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...