Ανοικτή επιστολή-καταγγελία του Γιάννη Απατσίδη στον Γιώργο Φλωρίδη

Στο περιθώριο του σάλου που έχει προκληθεί στον δικαστικό χώρο μετά από την απόφαση απόλυσης τριών δικαστών του Αρείου Πάγου με την αιτιολόγηση της καθυστέρησης υποθέσεων, ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης φέρνει στο προσκήνιο σοβαρές καταγγελίες για τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Σε «ανοιχτή επιστολή» του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρεται σε επτά επώνυμες περιπτώσεις «κακώς κείμενων» στον ιατροδικαστικό χώρο και καλεί τον υπουργό να πατάξει αυτά τα φαινόμενα “καμαρίλας” εντός των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης αναφέρει στην καταγγελία του:

«1ον ο κ. Καρακούκης την ίδια ημέρα δέχεται την παράνομη αναφορά 2 νέων ιατροδικαστών που δυσανασχετούν επειδή η προ’ι’σταμένη τους εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή εναρμόνιση είχε με έγκριση του Υπουργείου κάμερες μικρόφωνα και ηλεκτρονικό πρακτικό για ευνόητους λόγους de lege artis της ιατροδικαστικής. Ο κ. Καρακούκης στην υπηρεσία του οποίου γίνονται ΤΑ έκτροπα π.χ. παράνομα πιστοποιητικά θανάτου , ασμένως κινεί τις διαδικασίες. Είναι αλήθεια ότι στις Ιατροδικαστικές υπηρεσίες υπάρχουν τα λεγόμενα φακελάκια και οι παράνομοι εργαζόμενοι συνήθως συνταξιούχοι που είναι τόσο ευσυνείδητοι για να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς μισθό;

2ον Ο κ. Μπογιόκας δίπλα που τώρα συνταξιοδοτήθηκε. Παράνομα δεν είχε τοποθετηθεί μέλος του υπηρεσιακού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί παράνομα η κυρία Λεονταρή με απόφαση της υπηρεσιακής γραμματέως κυρίας Βίκυ Γιαβή που ανακλήθηκε κατόπιν δικής μου καταγγελίας. Η κυρία Γιαβή ανέλεγκτη κατά τα άλλα.

3ον Η κυρία Τσακρή που άρχισαν από τότε μάλλον να θέλουν να την ορίσουν προισταμένη Πειραιά χωρίς απόφαση υπηρεσιακού Συμβουλίου. Πρόσφατα η κυρία Γιαβή χωρίς απόφαση με φιρμάνι της την όρισε ασκούσα χρέη Προϊσταμένης. Η Ι.Υ. Πειραιά παράνομα λειτουργεί 3 μόνο ημέρες της εβδομάδας! Ο συνταξιούχος τι κάνει στον χώρο του νεκροτομείου;

4ον δίπλα η κυρία Παπανώτη που πληροφορίες αναφέρουν ότι έκανε τα πάντα και αυτή για να παρακαμφθεί ιατροδικαστής με περισσότερα προσόντα ώστε η κυρία Τσακρή να γίνει προς το παρόν εκτελούσα χρέη Προϊσταμένης. Η ιατροδικαστής αυτή θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο.

Μπορεί η κυρία Παπανώτη να απειλεί ιατροδικαστή γνωστή για το ήθος και την τιμιότητά της καθώς μεταξύ άλλων είναι η μόνη που έδωσε έκρηξη την πτώση του Σινούκ με ό, τι αυτό συνεπάγεται και η μόνη που εντόπισε λοιμώδεις παράγοντες στην αιτία θανάτου, ότι θα εισηγηθεί να τεθεί σε αργία; Τι είδους ιατροδικαστές επιθυμεί η κυρία Παπανώτη, τους μπακάληδες, τους τρόφιμους πολιτικών γραφείων, τους συμμετέχοντες σε παράνομη λειτουργία νεκροτομείου 3 ημέρες την εβδομάδα, ώστε τις υπόλοιπες 2 ημέρες να καθαρίζουν τα άπλυτα του νεκροτομείου; Αιδώς!

5ον παραδίπλα η κυρία Ζαγγελίδου που μαζί με την κυρία Λεονταρή στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπογράψει έγγραφο ότι εξυπηρετούν πολιτικούς και τοπικούς πολιτειακούς παράγοντες ύστερα από επιμονή όχλησή τους.

6ον τέλος ο κύριος Καλόγρηας που δηλώνεται ως πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των ιατροδικαστών πράγμα που δεν ίσχυε, αφού η θητεία του είχε λήξει και πλέον ΔΕΝ υπάρχει συνδικαλιστικό όργανο. Ο κ. Καλόγρηας είχε συνυπογράψει έγγραφο να ελεγχθούν τα πτυχία των ιατροδικαστών εάν είναι πλαστά ή όχι αλλά όχι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ιατροδικαστές, και τα διδακτορικά. Τι τον ώθησε ; Γιατί κανείς τους δεν στήριξε τον κύριο Καρακούκη όταν πρ. Υπάλληλος του Υπουργείου συγκαλυφθείς πειθαρχικά και γνωστή εφημερίδα ρυπαρή τον συκοφαντούσε για πλαστό πτυχίο ; Ως Δικηγόρος του, που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αλλά κι εγώ έκανα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για να μην αδικηθεί ο ίδιος και η Αλήθεια, συμμετείχα στην αστική και ποινική του δικαίωση, σε πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω και της ύπαρξης εκτός των άλλων του κ. Παπαγγελόπουλου, που ουδέν έπραξε εγκαίρως για την πειθαρχική τιμωρία του υπαλλήλου, που καταδικάστηκε αμετάκλητα ποινικά. ΤΩΡΑ ο κ. ΚΑΡΑΚΟΥΚΗΣ, γιατί αδικεί συναδέλφους του; Γιατί δεν ενεργοποιεί την πειθαρχική διαδικασία για ΤΑ έκτροπα;

Πως αλλάζουν οι καιροί… Ο κύριος Καλόγρηας ετοιμάζεται για νέος προϊστάμενος. Μην λησμονηθεί ότι κάποιοι θα ζητήσουν να διενεργηθεί κρίση. Διενεργούσε ταριχεύσεις, χωρίς αποδείξεις του επιβλήθηκε πρόστιμο από το ΣΔΟΕ, που ακυρώθηκε ίσως για τυπικό ; λόγο, και όλοι τους είχαν αθωωθεί από τα έντιμα δικαστήρια, με την αιτιολογία ότι ήταν πάγια τακτική των ιατροδικαστών, δηλαδή η φοροδιαφυγή, το αρπάζειν άνευ παραστατικών. Το λιγότερο ίσως. Ευτυχώς όχι όλων. Το μαγαζάκι των ιατροδικαστικών καλά κρατεί; Τους έφταιγε μόνο ο αστυνομικός που έβλεπε και παρατηρούσε εκτός των άλλων; Γιατί δεν θέλουν κάμερες; Τα γραφεία τελετών δεν μιλάνε μόνο στους νεκρούς αλλά και στους νεκροθάφτες- ειδική κατηγορία ιατροδικαστών πτωματολάγνων με το κεφάλι;. Έχουν ξεχάσει ότι μετά την καταγγελία μου , το 2012 επί εποχής του έντιμου γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μαρίνου Σκανδάμη, το ΣΔΟΕ μπήκε στο Νεκροτομείο ; Μήπως έχει ασχοληθεί και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και αγνοείται; Ας μην λησμονηθεί οτιδήποτε.

7ον Τέτοιους ιατροδικαστές και υπηρεσιακούς παράγοντες θέλουμε; Αυτή την επιστήμη ποιος επιτέλους θα την προστατεύσει; Σύντομα έρχονται νέες αποκαλύψεις και πολύ σοβαρό ρεπορτάζ. Με κάμερες και χωρίς. Με μικρόφωνα και χωρίς. Με μηνύματα. Στιγμιότυπα. Αποτυπώσεις κάθε αλήθειας. Πάντως ουχί με PREDATOR. Ο κύριος Φλωρίδης ο Υπουργός σίγουρα θα πατάξει τέτοια φαινόμενα. Έρχεται η ώρα της Κρίσης για όλους.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ