Η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία να διατηρήσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά: Κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό με αφορμή την επέτειο της Άλωσης

Σφοδρή επίθεση με κατηγορίες για επεκτατισμό εξαπέλυσε στην Ελλάδα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, με σειρά αναρτήσεων που αναφέρονται στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ειδικότερα, αναφερόμενο στη χτεσινή επέτειο και στην Αγία Σοφία, το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας αναφέρει ότι “Είναι παραληρητικό να βλέπεις την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Εκείνοι που λαχταρούν μια κατάσταση πριν από 1.000 χρόνια, δείχνουν ξεκάθαρα ποιος είναι επεκτατικός και ποιος συνιστά εμπόδιο στην ειρήνη”.

“Η Αγία Σοφία, η οποία λειτουργεί ως τζαμί για αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453”, προστίθεται.

Συνεχίζοντας το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει ότι “το γεγονός πως όσοι δήθεν λυπούνται για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση τζαμιών στην Ελλάδα που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά από το 1500 και στην κατασκευή στη θέση τους κινηματογράφων, εκθεσιακών χώρων, καταλυμάτων και αποθηκών, δείχνει μια κατάσταση πολύ σοβαρή για να εξηγηθεί έστω και ως υποκρισία”.

Κλιμακώνοντας περαιτέρω, η Άγκυρα προσθέτει ότι “η ελληνική διοίκηση, που δεν παραχωρεί ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθαίνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους ανθρώπους με χοντροκομμένες ψευδαισθήσεις για να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της”.

Καταλήγοντας, το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι “Τιμούμε τη μνήμη του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής) και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με  ευγνωμοσύνη”.

Στις αναρτήσεις του το τουρκικό υπουργείο αποφεύγει να κατονομάσει κάποιον Έλληνα αξιωματούχο, αλλά πιθανώς φωτογραφίζει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε χτες ανέφερε για την επέτειο της Άλωσης:

“Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...