Ηχηρή παρέμβαση Πούτιν μετά την τραγωδία στο νοσοκομείο της Γάζας

Μήνυμα ότι πρέπει να τερματιστεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν, χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος το λουτρό αίματος σε νοσοκομείο της Γάζας.

Όπως ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το χτύπημα στο νοσοκομείο, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους, είναι μια τρομερή καταστροφή. «Η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο ρώσος ηγέτης έπειτα από συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο. «Εκατοντάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι φυσικά καταστροφή» είπε.

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεται να τερματιστεί αυτή τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην δυνατότητα να ξεκινήσουν κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις» τόνισε.

Τη Δευτέρα, ο Πούτιν μίλησε με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Κατά τις συνομιλίες, ο Πούτιν δήλωσε ότι σχημάτισε την εντύπωση ότι κανένας από τους μεγάλους παίκτες δεν επιθυμεί κλιμάκωση της σύγκρουσης. «Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό, να εξελιχθεί η σύγκρουση και να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση», δήλωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...