Εκατόμβη νεκρών στο νοσοκομείο της Γάζας – Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ

Στο Ισραήλ αφίχθη ο Τζο Μπάιντεν, στον απόηχο των ζοφερών εξελίξεων το βράδυ της Τρίτης, ενώ ακυρώθηκε η επίσκεψή του στην Ιορδανία, όπου θα είχε συνάντηση με τους Αμπντάλα, Αμπάς και Αλ Σίσι. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς υιοθέτησε την ισραηλινή θέση για την πολύνεκρη έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

Πάνω από 500 άνθρωποι (υπάρχουν αναφορές για έως και 1.000) σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας. Το Ισραήλ αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε την ευθύνη της επίθεσης και κάνει λόγο για ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ. Επικαλείται μάλιστα εικόνες από drone, βίντεο του Al Jazeera, αλλά και συνομιλία Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για «βάρβαρο ισραηλινό βομβαρδισμό». Το Ιράν εξαπολύει απειλές.

Ανεβλήθη η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Το Σάββατο θα δώσει το «παρών» στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, στο Κάιρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, αλλά κράτησε αποστάσεις χωρίς να κατηγορήσει ξεκάθαρα το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Οργή επικρατεί στη Ραμάλα και σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σήμερα, όλες οι επιχειρήσεις είναι κλειστές σε ένδειξη αλληλεγγύης για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ, στο νοσοκομείο της Γάζας.

Η ένταση είναι αισθητή, μεταδίδει το Al Jazeera, προσθέτοντας ότι επικρατεί απογοήτευση για την στάση των ΗΠΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...