Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να προειδοποιήσουν για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών απέτυχαν να προειδοποιήσουν το Ισραήλ για την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Χαμάς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ανάρτησή της στο κανάλι της στο Telegram, η Ζαχάροβα, διερωτάται: «Πώς γίνεται; Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στον κόσμο για τη “εισβολή” της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη του 2021 και δύο μήνες πριν, στις αρχές του 2022. Γιατί τώρα η Ουάσιγκτον έχασε τη μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση με τον στενότερο σύμμαχό της, στο έδαφος του οποίου υπάρχουν χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες; Πώς γίνεται και κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είπε λέξη τουλάχιστον μια μέρα πριν από την έναρξη της τρέχουσας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή; Άλλο ένα μυστήριο, και είναι χειρότερο από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι», σημείωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι Αμερικανοί έχουν δορυφόρους και στρατιωτικές βάσεις παντού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής, το Υπουργείο Οικονομικών τους ασκεί έλεγχο στην τραπεζική κυκλοφορία όλων των δολαρίων στον κόσμο, οι υπηρεσίες πληροφοριών πραγματοποιούν υποκλοπές και παρακολουθούν τον εξοπλισμό και τον εξοπλισμό της αμερικανικής πληροφορικής. εταιρείες, και το πιο σημαντικό, κανείς στην Αμερικανική διοίκηση δεν παραιτήθηκε ποτέ για μια τόσο μεγάλη αποτυχία», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφους από αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν αρνήθηκε να σχολιάσει τους λάθος υπολογισμούς των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες απέτυχαν να προβλέψουν την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, την ενίσχυση του καθεστώτος του Κιέβου με όπλα και την οκταετή προετοιμασία του ουκρανικού εδάφους για ένα αντιρωσικό εφαλτήριο». «Ως εκ τούτου, τέσσερις μήνες πριν από τον Φεβρουάριο του 2022, οι Αγγλοσάξονες δημιούργησαν το πληροφοριακό υπόβαθρο που ήταν απαραίτητο για να καλύψουν τις προκλήσεις τους και στη συνέχεια έδωσαν εντολή στον Ζελένσκι να εντείνει τον βομβαρδισμό του Ντονμπάς», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ