Εφιαλτικές ώρες στην Πάρνηθα: Καίγονται σπίτια – Οργή των κατοίκων – Εκκενώνεται η Αμυγδαλέζα

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Μενιδίου, καθώς το μέτωπο της Πάρνηθας μαίνεται εκτός κάθε ελέγχου.

Στο χωριό της Αγίας Παρασκευής κάτοικοι και αστυνομικοί πάλευαν με κλαδιά στα χέρια και λάστιχα να σβήσουν εστίες, αλλά η φωτιά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα επεκτάθηκε ταχύτατα, αναγκάζοντας τον κόσμο να τρέξει για να σωθεί.

Η φωτιά κατακαίει σπίτια, ενώ απειλεί και τη μονή της Αγίας Παρασκευής. Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 15 καμένα σπίτια.

Έκκληση από τις αρχές να απομακρυνθούν όλοι για να μην εγκλωβιστούν, αλλά και κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους. «Πού είναι επιτέλους τα Καναντέρ; Μόνο με τα Έρικσον δεν γίνεται τίποτα. Θα καούμε» έλεγε κάτοικος της περιοχής στο τηλεοπτικό συνεργείο του Open που είναι στο σημείο.

Συνολικά στο μέτωπο της Πάρνηθας επιχειρούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, 17 εναέρια μέσα. Είναι συνεχής οι ρίψεις νερού. Ωστόσο τα Καναντέρ δεν είναι δυνατόν να επιχειρήσουν λόγω των πολύ πυκνών καπνών.

Έφτασε στο στρατόπεδο Καποτά η φωτιά

Οι φλόγες όμως έχουν φτάσει και στο στρατόπεδο «Καποτά» γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία. Μάλιστα κάτοικοι αναφέρουν ότι έχει τυλιχθεί στις φλόγες κτίριο που είναι στον χώρο του στρατοπέδου.

Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις και όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Open που είναι στο σημείο, υπάρχουν αναφορές ότι σκάνε οβίδες, χωρίς να επιβεβαιώνεται η πληροφορία.

Εκκενώνεται η Αμυγδαλέζα

Περίπου 700 άτομα αποφασίστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Μία τεράστια επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...