Κόλαση στην Πάρνηθα: Στα όρια του στρατοπέδου «Καποτά» η φωτιά – Ακούγονται εκρήξεις

Ταχύτατα και επιθετικά εξαπλώνεται η φωτιά στο μέτωπο της Πάρνηθας, με ώθηση από τους ισχυρούς ανέμους.

Ήδη καίγονται τα πρώτα σπίτια στο χωριό της Αγίας Παρασκευής, όπου οι αστυνομικοί έτρεχαν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να απομακρυνθούν εγκαίρως όλοι οι κάτοικοι.

Οι φλόγες όμως έχουν φτάσει στο όριο και του στρατοπέδου «Καποτά» γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις και όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Open που είναι στο σημείο, υπάρχουν αναφορές ότι σκάνε οβίδες, χωρίς να επιβεβαιώνεται η πληροφορία.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είχε πει ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε μεγάλες πυρκαγιές να ακούγονται πολλές εκρήξεις, αφού οι φλόγες περνάνε μέσα από πυλώνες και σκάνε μετασχηματιστές.

Όλοι πάντως είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την προστασία του στρατοπέδου, αφού είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τις μεγάλες εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, όπου η φωτιά εισέβαλε σε αποθήκη πυρομαχικών.

Να θυμίσουμε ότι χθες συναγερμός είχε σημάνει για τη φωτιά, που ξέσπασε στην Ελευσίνα, πολύ κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Επιπλέον στον Έβρο, αποφασίστηκε να μεταφερθούν, για προληπτικούς λόγους, πυρομαχικά από δύο αποθήκες στρατοπέδων στις Σάπες σε ασφαλή σημεία, σε αποθήκες τύπου «Ιγκλού».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ