Ετοιμάζεται επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα

Στην ατζέντα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μία επίσκεψη στην Κίνα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε από τη Μόσχα ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να επιβεβαιωθούν οι καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου. Πρόσθεσε ότι η ημερομηνία της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθεί.

Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχει επίσης υποβαθμίσει την σημασία της πρόσφατης απόπειρας εξέγερσης των μισθοφόρων της Wagner.

Οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας αναλύθηκαν επίσης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία. Οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι «η εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ρωσίας και οι αμοιβαία ενισχυτικές προσπάθειές τους να υπονομεύσουν τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη αντίκεινται στις αξίες και τα συμφέροντά μας».

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάλεσαν επίσης την Κίνα να καταδικάσει τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και να απόσχει από την υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας με οποιονδήποτε τρόπο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ