ΕΡΤ: Δεν καταργείται η ΕΡΤ2 αλλά «αφομοιώνεται» από την ΕΡΤ3

ΕΡΤ: Δεν καταργείται η ΕΡΤ2 αλλά «αφομοιώνεται» από την ΕΡΤ3. Το σχέδιο αναβάθμισης δομών της ΕΡΤ βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του. Θέμα χρόνου είναι η ΕΡΤ2 να περάσει στην ιστορία και να μην υπάρχει πλέον.

Το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης όμως δεν καταργείται, ούτε συγχωνεύεται αλλά «αφομοιώνεται» από την ΕΡΤ3, όπως λέγεται σε συζητήσεις και συσκέψεις μεταξύ επιτελικών στελεχών της ΕΡΤ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η ΕΡΤ2 προς το παρόν, λειτουργώντας στον αυτόματο, απλώς υπάρχει. Το πρόγραμμα της αποτελείται από εκπομπές κονσέρβα, υπο την έννοια ότι δεν υπάρχουν νέες παραγωγές ούτε έστω εκπομπές που συνεχίζονται από προηγούμενη σεζόν. Με δύο λέξεις, πρωτότυπο πρόγραμμα δεν υπάρχει. Το μόνον ζωντανό πρόγραμμα είναι η απευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή.

Πλέον μεταδίδονται επεισόδια σειρών ντοκιμαντέρ -σε συντριπτικό ποσοστό σε επανάληψη- εκπομπές από το- πλούσιο- αρχείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, παλιές ελληνικές σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ και κανα δυο πρόσφατων και ελληνικές ταινίες του ’50 και του ’60.

Στο μεταξύ οι εκπομπές «Πλάνα με ουρά», «Η αυλή των χρωμάτων», «Η ζωή είναι στιγμές» της ΕΡΤ2 «ολοκλήρωσαν» τον κύκλο τους, η εκπομπή «Μαμά δες» με τη Τζένη Θεωνά αλλά και η εκπομπή «ΠΟΠ μαγειρική, με τον Ανδρέα Λαγό μετακόμισαν στην ΕΡΤ1, ενώ αγνοούνται οι τύχες της πολιτιστικής εκπομπής «Art week» την οποία επιμελείτο και παρουσίαζε η Λένα Αρώνη και της εκπομπής ζαχαροπλαστικής «Κάτι γλυκό» με τον Κρίτωνα Πουλή. Στο μεταξύ η εκπομπή «Νύχτα στάσου» με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τη Μελίνα Ασλανίδου η οποία αντικατέστησε την «Αυλή των χρωμάτων» και έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο είναι στην ΕΡΤ1.

Παράλληλα η αναβάθμιση της ΕΡΤ3 προχωρά στην επόμενη φάση της δια της «αφομοίωσης» της ΕΡΤ2. Το πρόγραμμα του κρατικού καναλιού για την Περιφέρεια και την Ανατολική Ευρώπη θα ενδυναμωθεί με νέες– μικτές- παραγωγές εκπομπών, οι οποίες θα πάρουν θέση το πιθανότερο από το νέο έτος.

Το νέο κανάλι που θα προκύψει από την «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3 θα έχει, όπως υποστηρίζεται, και διακριτά πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Το πρόσφατο διάστημα έχουν πυκνώσει οι εμφανίσεις του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3 Φίλιου Στάγκου στο Ραδομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και αντιστοίχως οι επαφές του με στελέχη της ΕΡΤ2.

Οι κρατικές τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ2 ύστερα από την συγχώνευση της με την ΕΡΤ3 θα αξιοποιηθούν για τους σκοπούς του ΕΡΤNews.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ