«Τι γίνεται στις Βρυξέλλες;»: Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής (vid)

«Τι γίνεται στις Βρυξέλλες;»: Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής. Βίντεο στο οποίο καταγράφει το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στις 26-27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ανήρτησε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο βίντεο με τίτλο «Τι γίνεται στις Βρυξέλλες;» ο πρωθυπουργός μιλάει για την προετοιμασία που γίνεται στα Γραφεία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και για τον τρόπο που γίνονται οι παρεμβάσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

Δείτε το βίντεο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο TikTok:

@kyriakosmitsotakis_

Τι γίνεται στις Βρυξέλλες 🇧🇪❓

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ο Ιωάννης Βραΐλας πρέσβης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και η Αριστοτελία Πελώνη, σύμβουλος σε διεθνή θέματα, μιλούν για τη διαδικασία και για τον χώρο των συνεδριάσεων.

Ο κ. Βραΐλας μάλιστα αναφέρει πως όταν τα θέματα είναι πιο ευαίσθητα, παίρνουν τα κινητά τηλέφωνα από τους Ευρωπαίους ηγέτες, για να μην υπάρξει κίνδυνος διαρροής όσων συζητούνται μέσα στην αίθουσα.

Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα με τα πηγαδάκια των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης καλεί τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να πει κάτι στα ελληνικά με εκείνον να λέει κοιτώντας την κάμερα: «Καλημέρα, καλά, μια χαρά ευχαριστώ πολύ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για την πρωτοβουλία του να αποσταλεί επιστολή των μεσογειακών χωρών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να διατεθούν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Αντιλαμβάνεστε γιατί όλα αυτά που γίνονται στις Βρυξέλλες έχουν τελικά μεγάλη σημασία για την πατρίδα μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ