Επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση να μεταφερθεί στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου «ενώ πάντα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, πραγματοποιείται η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΔΕΘ, μετέφερε εκεί τη δίκη του παρουσία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε στείλει αίτημα να παραστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με τον πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο. Και λόγω της αναβολής των εκλογών ανάδειξης προέδρου για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου είχε αποσύρει το ενδιαφέρον για την Κυριακή. Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΘ απάντησε με πρόταση για αύριο 12 Σεπτεμβρίου ενώ δεν έκανε το ίδιο για τον κ. Μητσοτάκη παρότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημέρες μέσα στη βδομάδα» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως τα παραπάνω συνιστούν «μια πρωτοφανή στα χρονικά αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια από όλους και πάνω από όλα σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη επιτρέποντας και στην αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και παράλληλα τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς» τονίζει και προσθέτει: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μεθοδεύσεις την ώρα που η χώρα βιώνει τέτοια εκτεταμένη κρίση. Έστω και σήμερα υπάρχουν περιθώρια. Ειδάλλως θα χρεωθεί στον κ. Μητσοτάκη και στη διοίκηση της ΔΕΘ μια μείζονος σημασίας αντιδημοκρατική μεθόδευση που δεν θα γίνει ανεκτή».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...