Ελένη Τοπαλούδη: Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση – Να απορριφθούν οι αναιρέσεις των καταδικασθέντων πρότεινε η εισαγγελέας

Χωρίς την παρουσία των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, συζητήθηκαν στο ΣΤ´ στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναιρέσεως που έχουν καταθέσει οι δύο καταδικασθέντες από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας το 2018 στη Ρόδο.

Στις αιτήσεις αναίρεσης στον Άρειο Πάγο οι δύο κατηγορούμενοι κάνουν λόγο για ακυρότητα και έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της καταδικαστικής απόφασης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μεταξύ άλλων ο Ροδίτης κατηγορούμενος προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί …μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι.

Ως προς τις ελαφρυντικές περιστάσεις η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ορθώς απέρριψε τα σχετικά αιτήματα των κατηγορουμένων.

«Δεν προκύπτει ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας, το δικαστήριο το τεκμηριώνει απολύτως στην απόφαση του» τόνισε η κ. Κοντακτσή μεταξύ άλλων.

Ενώ όσο αφορά το ζήτημα της διάρκειας της διαδικασίας, η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε πως «η υπόθεση αυτή συνολικά κράτησε περίπου 3,5 χρόνια και χωρίς αναβολές. Μέσα στα απολύτως επιτρεπόμενα πλαίσια. Απολύτως αιτιολογημένα η απόφαση κρίνει ότι είναι απορριπτέος ο λόγος αυτός».

Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε πως η προσβαλλόμενη απόφαση «αξιολόγησε το περιεχόμενο όλων των αποδεικτικών μέσων. Εμπεριέχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» και, συνεπώς, οι αναιρέσεις των κατηγορουμένων πρέπει να απορριφθούν.

Με την εισαγγελική εισήγηση συντάχθηκαν οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας και Ευάγγελος Γκιουγκής. «Έγινε πρωτοφανής τήρηση των κανόνων της δίκαιης δίκης και του σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Από την πλευρά τους οι δυο συνήγοροι των καταδικασθέντων υποστήριξαν αναλυτικά τους λόγους αναίρεσης που περιλαμβάνονται στην σχετική αίτηση των εντολέων τους και ζήτησαν την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου.

Το ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ