Δραματικές διασώσεις στην Καρδίτσα – Απεγκλωβισμοί με super puma, βάρκες και μηχανήματα του στρατού (vids)

Από αέρος επιχειρούν πλέον τα σωστικά συνεργεία να μεταφέρουν εγκλωβισμένους κατοίκους από την Αγία Τριάδα Καρδίτσας, όπου το νερό έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel αναγκάζοντας τους κατοίκους να ανέβουν σε οροφές και ταράτσες για να σωθούν.

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια για τη διάσωση ενός πατέρα με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα, καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.

Στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει χτυπηθεί αλύπητα από την κακοκαιρία «Daniel» επιχειρούν ήδη ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ θα ακολουθήσουν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής αποβιβάζουν στο στάδιο της Καρδίτσας τους απεγκλωβισμένους από τον οικισμό Αγία Τριάδα, ενώ πυροσβέστες σπεύδουν με φορεία για να παραλάβουν κατοίκους που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την ώρα, ότι ένα από τα τρία ελικόπτερα θα κατευθυνει προς το χωριό Αστρίτσα για να πάρει 35 ανθρώπους, ένα στο χωριό Αγία Τριάδα και ένα στη Μεταμόρφωση.

Παράλληλα θα επιστρατευθούν και εξωλέμβιες μηχανές από τον Βόλο καθώς διαπιστώθηκε ότι φουσκωτές λέμβοι δεν βοηθούν αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Ακολουθούν βίντεο από διασώσεις/απεγκλωβισμούς με φουσκωτά της ΕΜΑΚ και Super Puma της Πυροσβεστικής, αλλά και από τον απεγκλωβισμό μητέρας και των δύο αγοριών της, 3,5 ετών στα Μεγάλα Καλύβια:

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι δεν πραγματοποιύνταν επιχείρησεις ελικοπτέρων καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Καρδίτσας δεν επέτρεπαν την ασφαλή πτήση τους με αποτέλεσμα να μην δίνεται το «πράσινο φως» από το ΕΚΣΕΔ.

Την ίδια ώρα και ο στρατός έχει ριχτεί στη μάχη της διάσωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΓΕΘΑ έχουν διατεθεί:

10 εξωλέμβιοι, 1 ΤΟΜΠ κ 2 HUMMER της 32 ΤΑΞΠΖΝ ήδη στον ΠΑΛΑΜΑ.

– 5 εξωλέμβιοι, κ 1 HUMMER της 32 ήδη σε ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– 5 εξωλέμβιοι , 1 ΤΟΜΠ κ 2 ΗUMMER της 32 σε κίνηση για ΑΓΝΑΝΤΕΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – 3 λέμβοι προώσεως του 730 ΤΜΧ σε κίνηση για ΠΑΛΑΜΑ.

– Έναρξη κίνησης από ΣΜΧ 1 λέμβου προώσεως κ 3 πνευστών λέμβων με προστασία προπέλας για ΠΑΛΑΜΑ.

– Σε διαδικασία φόρτωσης 2 λέμβοι προώσεως του 744 ΛΜΧ ΓΦ (ΤΟΞΟΤΕΣ) για κίνηση προς ΠΑΛΑΜΑ. -Σε διαδικασία φόρτωσης σε αρματοφορεις του ΣΣΜ 10 ΤΟΜΠ Μ113 για κίνηση προς ΠΑΛΑΜΑ κ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ αντίστοιχα. (Σε ετοιμότητα κινήσεως από τους ίδιους Σχηματισμούς αλλά 10 ΤΟΜΠ).

– Σε εξέλιξη η κίνηση της Ζ´ ΜΑΚ από Αθήνα με 10 λέμβους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...