Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στον Άρειο Πάγο – Φραστικό επεισόδιο της Κωνσταντοπούλου με πολίτη

Ένταση σημειώθηκε στον Άρειο Πάγο, κατά τη διάρκεια της δίκης για την αναίρεση στο ελαφρυντικό που δόθηκε στον πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αναβλήθηκε για τις 9 Ιανουαρίου η δίκη.

Οι τόνοι ανέβηκαν στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όταν έλαβε το λόγο η δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε την πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου για μεροληπτική συμπεριφορά και προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης.

Ένταση στον Άρειο Πάγο

«Να συγκροτηθεί το δικαστήριο από αμερόληπτους δικαστές, η συμπεριφορά σας είναι ακραία μεροληπτική και παίζετε με το γεγονός ότι η οικογένεια θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου προσέφυγε δύο φορές κατά του δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι διακόπτεται, δεν της επιτρέπεται να αναπτύξει τα αιτήματά της, επιχειρείται συσκότιση πτυχών της υπόθεσης. Έντονα διαμαρτυρήθηκε και ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κάνοντας λόγο για «δικονομία του τσάμικου».

«Διαπράττετε βαρύτατη παρεμπόδιση στο έργο του συνηγόρου. Αυτό θέλετε; Έδρα να κάνει μπουλινγκ σε δικηγόρους; Αυτή η μάνα 15 χρόνια περιμένει την αμετάκλητη δικαίωση. Από την πρώτη δίκη και μετά παρεμποδίζεται. Ένα 15χρονο παιδί έπεσε νεκρό με σφαίρα στην καρδιά. Γιατί αστυνομικός του ελληνικού κράτους οπλοφορώντας το σκότωσε, ένα Σάββατο βράδυ στη γιορτή του φίλου του. Μεροληπτείτε, δε θα έπρεπε να προεδρεύετε. Επιχειρείτε να μην ακουστούν οι καταδικαστικές μεθοδεύσεις που έχουν γίνει στην υπόθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο νηφάλιος και αμερόληπτος δικαστής ακούει, δε διακόπτει», δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Γεωργία Κατσιμαγκλή δήλωσε αποχή από την εκδίκαση της εισαγγελικής αναίρεσης για λόγους ευπρέπειας και η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Ιανουαρίου 2024.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για «μεθόδευση έκβασης της δίκης προς όφελος του κατηγορούμενου. Άλλοι δυο μήνες χωρίς φυλακή για τον καταδικασμένο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο». Τόνισε ότι «πρόθεση να υποβάλω δήλωση δεν υπάρχει δικονομικά. Φαλκιδεύεται η αρχή της δίκαιης δίκης. Μετατρέπεται η προσωπική θέληση σε αυθαίρετη απόφαση και μάλιστα σε μια υπόθεση κραυγαλέας ιστορικότητας. Αυτή είναι η έννοια του κράτους δικαίου; Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει», υποστήριξε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μαριάννα Ψαρουδάκη, άσκησε για δεύτερη φορά αναίρεση κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Είχε προηγηθεί η δεύτερη εφετειακή απόφαση που διατηρούσε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον καταδικασμένο πρώην ειδικό φρουρό.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η μητέρα του δολοφονημένου Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν.

Φραστικό επεισόδιο της Κωνσταντοπούλου με πολίτη

Μετά το τέλος της διαδικασίας, υπήρξε έντονη φραστική διαμάχη μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και πολίτη που δήλωσε δικηγόρος, ο οποίος αντέδρασε στην καθυστέρηση των άλλων εκκρεμών δικών, λόγω των αποδοκιμασιών των δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την επιλογή της προέδρου να απέχει από την εκδίκαση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η δίκη να οδηγηθεί σε αναβολή.

«Είστε εγκάθετος, εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του κατηγορούμενου, είστε θρασύδειλος», φώναξε η κ. Κωνσταντοπούλου, που μετ’ επιτάσεως ζητούσε τα στοιχεία του πολίτη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός του δικαστικού μεγάρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ