Δικτάτορας «μόνο την πρώτη μέρα»

Δικτάτορας «μόνο την πρώτη μέρα». Διαβεβαιώσεις ότι… δεν πρόκειται να γίνει δικτάτορας, εφόσον επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2025, έδωσε ο τέως πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος όμως έβαλε έναν αστερίσκο, ότι θα γίνει δικτάτορας «μόνο την πρώτη μέρα».

Σε συνέντευξη στο φιλόξενο για τον ίδιο Fox News, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν σκοπεύει να εκδικηθεί τους αντιπάλους του σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές. Αρχικά απέφυγε να απαντήσει, αλλά ο δημοσιογράφος επανήλθε και τότε ο Τραμπ απάντησε ότι θα γίνει δικτάτορας μόνο την πρώτη μέρα της δεύτερης θητείας του. Μάλιστα θα ήθελε να γίνει δικτάτορας για δύο θέματα: «Θέλω να κλείσω τα σύνορα και να κάνω γεωτρήσεις, γεωτρήσεις, γεωτρήσεις. Πέρα απ΄αυτά, δεν θα είμαι δικτάτορας», είπε.

Η απάντηση που έδωσε μπορεί να είναι προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από διάφορα δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες, που αναφέρονται σε αυταρχικές τάσεις του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει πιθανής εκλογικής νίκης τον επόμενο Νοέμβριο, όπως γράφει το Politico.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ μας λέει ακριβώς αυτό που θα κάνει αν επανεκλεγεί και απόψε μας είπε ότι θα γίνει δικτάτορας την πρώτη μέρα. Οι Αμερικανοί πρέπει να τον πιστέψουν», έσπευσε να σχολιάσει η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του διδύμου Μπάιντεν- Χάρις, Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκες.

Πάντως κατά τον Τραμπ δεν θα είναι αντίπαλός του ο Τζο Μπάιντεν, γιατί όπως είπε δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

«Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει την φυσική κατάσταση για να τα καταφέρει. Όσο για την πνευματική κατάσταση, θα έλεγα ότι είναι σε χειρότερη θέση», ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ