Διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στη Ρόδο

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ έχει γίνει η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο, με εκτενείς αναφορές στην μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού Βρετανών τουριστών που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Δίκτυα όπως το BBC, η Daily Mail, η Mirror μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις φωτιές στο νησί αλλά και την μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης.

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται στο πώς εκατοντάδες Βρετανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τουριστικά θέρετρα μετά την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο νησί των Ιπποτών που μετέτρεψε τον ουρανό σε πορτοκαλί και γέμισε τον αέρα με καυστικό καπνό, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στην οργανωμένη επιχείρηση εκκένωσης από τις αρχές.

Και ο Guardian έχει πρώτο θέμα την Ελλάδα, από την οπτική του καιρού αυτή τη φορά, για το έντονο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας.

Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών ΜΜΕ

Οι «πυρκαγιές στη Ρόδο ανάγκασαν εκατοντάδες να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους», αναφέρει το Sky News. «Χιλιάδες εγκατέλειψαν σπίτια και ξενοδοχεία στη Ρόδο καθώς η φωτιά επεκτείνεται» γράφει το BBC.  

«’Ο μικρότερος γιος μου, μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει’: Τουρίστες εγκαταλείπουν ξενοδοχεία και ρισόρτ στο δημοφιλές νησί διακοπών καθώς οι πελώριες φλόγες καίνε τα πάντα», γράφει η Mirror, ενώ η Daily Mail αναφέρει: «Έξοδος από τις διακοπές-κόλαση».

Πολλοί είδαν τις διακοπές του να μετατρέπονται σε εφιάλτη και με αναρτήσεις τους στα social media αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία που διέμεναν, καταγγέλλοντας ελλειπή συντονισμό αλλά και ότι χρειάστηκε να περπατήσουν με τα υπάρχοντά τους και έχοντας τα παιδιά τους αγκαλιά για αρκετά χιλιόμετρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ