Δημοσκόπηση-κόλαφος για τους αποστάτες της ομάδας Αχτσιόγλου (pics)

Το 38% των ψηφοφόρων του Σύριζα στις εκλογές του Ιουνίου πιστεύει ότι «λίγο ή πολύ» τα πράγματα για το κόμμα θα πάνε καλύτερα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών, ενώ ένα 34% εκτιμά ότι θα πάνε χειρότερα. Εξάλλου, αυτοί που θα ψηφίσουν τον Σύριζα στις επόμενες εκλογές δηλώνουν σε ποσοστό 57% ότι η εξέλιξη θα είναι θετική και 13% εκτιμούν το αντίθετο.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Pulse για την τηλεόραση του Σκάι και προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο της Πέμπτης. Διενεργήθηκε πριν από τις αποχωρήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου και συγκεκριμένα στο διάστημα 19-21 Νοεμβρίου.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως του κόμματος που ψήφισαν ή πρόκειται να ψηφίσουν, οι αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία του Σύριζα ανέρχονται στο 62% καθώς στο ερώτημα πώς θα πάνε τα πράγματα για το κόμμα μετά τις αποχωρήσεις, απαντούν «λίγο ή πολύ χειρότερα». Στην ίδια ερώτηση το 13% απαντά ότι θα πάνε καλύτερα, ενώ ένα 17% δηλώνει ότι θα είναι «πάνω κάτω τα ίδια».

Από εκείνους που ψήφισαν Σύριζα τον περασμένο Ιούνιο ένα μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 60%, στο ερώτημα «πώς αξιολογεί» τις εσωκομματικές ενέργειες του προέδρου απαντά «μάλλον ή σίγουρα θετικά», ενώ το 34% «μάλλον ή σίγουρα αρνητικά» και ένα 6% δεν έχει άποψη. Από αυτούς που προτίθενται να ψηφίσουν Σύριζα στις επόμενες εκλόγές, το ποσοστό της θετικής εκτίμησης φτάνει το 80%.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως κόμματος, το 62% κρίνει «σίγουρα αρνητικά» (38%) ή «μάλλον αρνητικά» (24%) τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη. Το «σίγουρα θετικά» ή «μάλλον θετικά» διαμορφώνουν ποσοστά 8% και 17% αντιστοίχως.

Πάλι τρίτο κόμμα

Στην πρόθεση ψήφου ο Σύριζα είναι και σε αυτή τη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα με 12,5%, έναντι 13% του Πασόκ και 33% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν: ΚΚΕ 9%, Ελληνική Λύση 5%, ΜέΡΑ25 3%, Σπαρτιάτες 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και ΝΙΚΗ 2,5%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...