Δημοσκόπηση-βόμβα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Τι δείχνουν οι στοιχηματικές – Ξανά στο προσκήνιο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες φερόταν ως ενδιαφερόμενος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει: «Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» . Επίσης και σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real FM , απάντησε ότι «το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα radar.gr φαίνεται λοιπόν πως η συζήτηση για την εμπλοκή του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου στις πολιτικές διαδικασίες υπάρχει . Αυτό επιβεβαιώνεται από το εξής στοιχείο: Χθες άρχισε να τρέχει έρευνα κοινής γνώμης που διενεργεί γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων .

Ως γνωστόν οι εταιρίες του κλάδου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όσοι συντάσσουν τα ερωτηματολόγια τους , λαμβάνουν υπόψη τις δηλώσεις που γίνονται.

Αποτελεί έτσι έκπληξη πρώτου μεγέθους το γεγονός ό,τι στην έρευνα περιλαμβάνεται και το όνομα του κ. Σακελλαρίδη.

Οι εντολείς της έρευνας δεν είναι γνωστοί , πιθανόν να πραγματοποιείται για μέσο ενημέρωσης που επιδιώκει να «μετρήσει» την απήχηση των διαφόρων υποψηφίων , ίσως να εκφράζει ενδιαφέρον άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Πάντως ενδιαφέρον έχουν ορισμένες από τις ερωτήσεις της έρευνας , που προσπαθούν να ανιχνεύσουν το ενδεχόμενο ανταπόκρισης στην κοινή γνώμη των βασικών υποψήφιων διεκδικητών της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τις τάσεις των ψηφοφόρων για τον υποψήφιο που θα μπορούσε να συνεργαστεί μελλοντικά με το ΠΑΣΟΚ !

Στην έρευνα διερευνάται η εκλογική απήχηση με αλφαβητική σειρά των Έφης Αχτσιόγλου, Ρένας Δούρου, Νάσου Ηλιόπουλου, Παύλου Πολάκη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Αλέξη Χαρίτση .

Ενώ ο ορίζοντας όμως ως προς τις υποψηφιότητες για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη θολός , καθώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος μοιάζει να μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες εβδομάδες οι στοιχηματικές εταιρίες διαμορφώνουν «κλίμα» με τις αποδόσεις τους.

Σύμφωνα με αυτές φαβορί εμφανίζεται η Έφη Αχτσιόγλου με 1,4 και ακολουθούν Αλέξης Χαρίτσης με 4, και Διονύσης Τεμπονέρας με 8.

Υψηλότερες είναι οι αποδόσεις των άλλων υποψηφίων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο 12, ενώ Δούρου, Ηλιόπουλος και Πολάκης προσφέρουν απόδοση είκοσι προς ένα. Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο στοίχημα δεν υπάρχει το όνομα του Γ. Σακελλαρίδη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ