Μία τραγωδία οδήγησε την Τζώρτζια Κεφαλά στη Βουλή των Ελλήνων (vid)

Η βουλευτής της Πλεύσης ΕλευθερίαςΤζώρτζια Κεφαλά, μίλησε από το βήμα της Βουλής και αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Μεταξύ άλλων η ίδια αποκάλυψε πως η απώλεια ενός αγαπημένου της προσώπου, την οδήγησε στα έδρανα της Βουλής.

«Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αξιότιμοι κ. υπουργοί, κυρίες και κύριοι βουλευτές. Με σεβασμό και θαυμασμό βρίσκομαι στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, επιτρέψτε μου να συστηθώ. Λέγομαι Γεωργία Κεφαλά, οι περισσότεροι με γνωρίζουν ως Τζώρτζια, δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος του πολιτισμού και της τέχνης. Ξέρω πως τραγουδώ και χορεύω, έχω μεγαλώσει δύο γιους και βιοπορίζομαι τραγουδώντας και χορεύοντας. Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου προσώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια η οποία ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε πλήθος ελλείψεων στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού», είπε χαρακτηριστικά η Τζώρτζια Κεφαλά.

Συνέχισε μιλώντας για τη ζωή ενός καλλιτέχνη στην Ελλάδα και εξήγησε πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τη δουλειά των καλλιτεχνών: «Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, να ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη, αφού γνωρίζω ότι παρά το γεγονός ότι δουλεύω μήνες με ιδέες και πρόβες για μια συναυλία θα πάρω ένα ένσημο για κάθε μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω 50 συναυλίες τον χρόνο για να ασφαλιστώ», είπε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Όπως είπε: «Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 50 συναυλίες τον χρόνο, οι υπόλοιποι δε δικαιούμαστε ούτε ασφάλιση ούτε σύνταξη» και συνέχισε λέγοντας πως η επιβίωση των καλλιτεχνών είναι δύσκολη αν δεν έχουν δύο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ