Δημοσίευμα-σοκ: Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις – Διάφορά-έκπληξη και απίστευτο (κακό) ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ

Η φθορά φθορά που είχε αποτυπωθεί στις έρευνες για την κυβέρνηση μετά τα Τέμπη πλέον έχει μηδενιστεί σύμφωνα με δημοσίευμα του powergame.gr.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει το δημοσίευμα:

Ναι, όπως το διαβάσατε. Μάλιστα, το σύνολο των δημοσκόπων έχει αρχίσει να εκτιμά ότι αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου προκύψει έκπληξη, αυτή θα σχετίζεται με το εύρος της διαφοράς. Αυτήν τη στιγμή το μεσοσταθμικό ποσοστό που καταγράφουν οι δημοσκόποι σε σχέση με το προβάδισμα της ΝΔ κινείται από 5,5% έως και 7%. Αυτό που λένε οι ερευνητές της κοινής γνώμης είναι ότι δεν αποκλείεται το εύρος της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ. Δηλαδή να δούμε μια διαφορά πάνω από 8%.

Η δήλωση Τσαπανίδου για τα γκάλοπ

– Όπως είναι λογικό, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να προβληματίζονται (πλέον) με τις δημοσκοπήσεις, αφού αντιλαμβάνονται ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, όσο πλησιάζουμε προς την πρώτη κάλπη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο ως προς την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που κρίθηκε σκόπιμο να βγει η εκπρόσωπος Πόπη (Τσαπανίδου) και να υποδείξει στους δημοσκόπους πώς να κάνουν από δω και πέρα τη δουλειά τους. Ένα από αυτά που είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι από δω και πέρα θα πρέπει να καταθέτουν στις Αρχές (υποθέτω όχι στην Αστυνομία) τις απαντήσεις που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις. Αυτό όμως που ζήτησε η Πόπη ενδεχομένως να είναι χειρότερο για την Κουμουνδούρου. Και αυτό γιατί πριν από τη στάθμιση το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφουν οι δημοσκόποι κινείται μεταξύ 17%-20%. Επειδή λοιπόν εκτιμούν ότι κάποια κοινά υποεκπροσωπούνται στο δείγμα, κάνουν στάθμιση και μάλιστα ακολουθούν μια large μεθοδολογία. Πάντως, προσωπικά αν ήμουν στη θέση των δημοσκόπων, από δω και πέρα θα έκανα το χατίρι της Πόπης, για να γίνει… της Πόπης στο πολιτικό σκηνικό τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...