Δεν καταλαβαίνει από «Πρωτοχρονιά» το Ισραήλ: Συνεχίστηκαν οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Ο πόλεμος, δυστυχώς, δεν παύει ούτε κατά τις γιορτές.

Στην ταραγμένη Λωρίδα της Γάζας, η νέα χρονιά ξεκίνησε με συνεχείς βομβαρδισμούς και τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει πως ο πόλεμος κατά του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο, με πυραυλικές επιθέσεις λίγο πριν την Πρωτοχρονιά κατά του Τελ Αβίβ, ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, δήλωσε ότι θα υποστήριζε μια λύση που θα προωθούσε τη μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας και την επιστροφή εβραίων εποίκων μετά το τέλος του πολέμου.

Εντός του Ισραήλ, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε μια πολύ συζητημένη διατάξη μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, ενώ ο στρατός προετοιμάζεται για “παρατεταμένες μάχες”.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για επερχόμενες επιχειρήσεις, καλώντας τους εφεδρείς να ετοιμαστούν για “παρατεταμένες μάχες”.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Το τρίτο στάδιο του πολέμου στη Γάζα θα διαρκέσει «τουλάχιστον έξι μήνες»

Το πολιτικοστρατιωτικό σύστημα ηγεσίας του Ισραήλ έχει δεσμευτεί να “εξαλείψει” τον Χαμάς, ενώ το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι πάνω από 21.978 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Καθώς αλλάζει ο χρόνος, τα πυροβολικά του ισραηλινού στρατού συνεχίζουν να χτυπούν τις πόλεις της Χαν Γιούνις και της Ράφα, με νέες ανθρώπινες απώλειες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ