Δέκα πικρές αλήθειες για τον μικρό Αλέξη: Με τις ανοησίες του ο Τσίπρας μετέτρεψε την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ σε χαμένη ψήφο και οδηγεί στον γκρεμό τη δημοκρατική παράταξη

Periodista

Αντιμέτωπος με τα αδιέξοδά του, τις ανοησίες του και την ατολμία του θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές που έρχονται στις οποίες αναμένεται να υποστεί μία ακόμη ταπεινωτική ήττα από τον Μητσοτάκη.

Θα πρόκειται αναμφίβολα για ένα κατόρθωμα που δεν θα έχει προηγούμενο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας απέναντί του τον καταστροφικό θίασο Μητσοτάκη θα καταφέρει να ηττηθεί και μάλλον θα καταγράψει ποσοστά που θα κινούνται κάτω από εκείνα που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Θα πρόκειται για Βατερλώ που υπό κανονικές συνθήκες θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι του ή σε κάποια παραλία της Βαρκελώνης.

Θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα; Φυσικά και θα μπορούσαν, αλλά ο Τσίπρας, όπως όλα δείχνουν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ χαρτί της Δημοκρατικής Παράταξης που η μοίρα τα έφερε να βρίσκεται στην ηγεσία της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας δούμε τα δεδομένα που αν ήταν διαφορετικά ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να κερδίσουν:

  1. Ο Αλέξης Τσίπρας, χρόνια τώρα λειτουργεί με όρους παρέας στον ΣΥΡΙΖΑ. Άτολμος να συγκροτήσει το κόμμα του καθυστέρησε και αυτό θα πληρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πουθενά στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια. Εξακολουθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιστοιχίζεται με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την απλή αναλογική. Έτσι για ένα καπρίτσιο της Αριστεράς, λές και βρισκόμαστε στο 1958 με την ΕΔΑ να είναι δεύτερη. Δεν καταλαβαίνει και δεν κατάλαβε ποτέ, ούτε πρόκειται να καταλάβει ποτέ, ότι η κατάσταση στην οποία οδήγησε Ο ΙΔΙΟΣ τα πράγματα με την απλή αναλογική εκτός του ότι λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για τη χώρα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, αποτρέπει τους πολίτες από το να του προσφέρουν την ψήφο τους. Δεν είναι εποχή για πειράματα και η Ελλάδα δεν είναι χώρα για κυβερνήσεις συνεργασίας με πολιτικά πρόσωπα που παίρνουν εντολές από επιχειρηματικά συμφέροντα και εκβιάζουν πρωθυπουργούς. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας ήταν ένα σχέδιο που εκπόνησαν τα δομημένα συμφέροντα το 2009 και στη συνέχει βρήκαν έδαφος να το υλοποιήσουν για να κάνουν καλύτερα τους δουλειές τους. Σήμερα τα «κουκιά δεν βγαίνουν» για τον Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αραδιάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ απίστευτες ανοησίες για κυβερνήσεις νικητών, ηττημένων και ανοχής, ενώ κανένας μα κανένας δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Η προοδευτική συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκροτηθεί. Επομένως ο λαός θεωρεί ότι μία ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη ψήφος. Πιθανότατα θα προτιμήσει «σταθερότητα» ακόμη και αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ταυτότητα. Δεν ξέρει τι είναι. Είναι άραγε το χαζοχαρούμενο κόμμα της πολύχρωμης Αριστεράς με τις νεοφιλελεύθερες αποχρώσεις που γνωρίσαμε από τα παλιά τα χρόνια; Είναι ένα κόμμα «σοσιαλιστικό» ή «σοσιαλδημοκρατικό»; Είναι ένα «νέο ΠΑΣΟΚ»; Κανείς δεν ξέρει. Και επειδή πολλοί δεν ξέρουν δεν θα το ψηφίσουν κιόλας.
  4. Κανένας δεν γνωρίζει ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ποιο είναι το σχέδιο βρε αδερφέ, για την επόμενη ημέρα. Εκτός αυτού όσα λέει ο Τσίπρας φαίνονται ανεδαφικά. Κι επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο με τις επικών διαστάσεων κωλοτούμπες του μικρού Αλέξη και τα «προγράμματα» της Θεσσαλονίκης κανένας δεν πιστεύει τον Τσίπρα!
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σε καμία περίπτωση το ρεύμα που είχε το 2015. Ακόμη και τότε με το μπόνους των 50 εδρών δεν είχε καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην έχει να προσφέρει κάποιο πειστικό αφήγημα στην κοινωνία ή οποία δεν τον ακολουθεί. Δεν έχει ρεύμα. Δεν έχει ρεύμα. Δεν έχει ρεύμα.
  6. Η εικόνα του Τσίπρα να εκλιπαρεί για συνεργασία τον «παραγιό» του Παπαντωνίου, Νίκο Ανδρουλάκη, προκαλεί μόνο θλίψη. Χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες μόνο και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί ο Τσίπρας να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ – εστία διαφθοράς του Ανδρουλάκη κόβουν πέρα. Το που θα πάνε είναι άλλη ιστορία.
  7. Η εικόνα του Τσίπρα να μιμείται τις αμερικανιές και τις γελοιότητες Μητσοτάκη με τηλεπερσόνες πρωινάδικων και youtubers ή να φέρνει στον ΣΥΡΙΖΑ Τσαπανίδου και Ακρίτες, διώχνει ψηφοφόρους που θέλουν να ψηφίσουν κάτι σοβαρό. Ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ανύπαρκτος.
  8. Ο ελληνικός λαός βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα να υποτάσσεται – σε σταθερή πορεία – στα ντόπια συμφέρονται και τη διαπλοκή. Το 2012 στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και μετέπειτα υπουργός έλεγε σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι ήθελαν να κλείσουν στη φυλακή τον Στουρνάρα. Σήμερα ο Τσίπρας πηγαίνει γονατιστός στον Κεντρικό Τραπεζίτη, στο Πρώτο Θέμα ή τα βρίσκει στο παρασκήνιο με τον Μαρινάκη. Είναι καλό παιδί με εκείνους που οδήγησαν την κυβέρνησή του στην ήττα το 2019. Εκτός αυτού υπάρχει συγκεκριμένη παρέα που συνδέεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και κατευθύνουν πλήρως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και κανάτες στην Κέρκυρα τον έβαλαν να πετάει, ενώ εδώ και καιρό έχουν αποκαλύψει τις παρασκηνιακές επαφές με τον Δένδια.
  9. Ο αστικός μύθος λέει ότι οι ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Ουκρανία γράφτηκαν από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον ξεδιάντροπος υποστηρικτής των ΗΠΑ. Όμως, ένα κομμάτι του ελληνικού λαού και της Αριστεράς δεν θέλει άλλο ένα παράρτημα της Ουάσιγκτον στην πατρίδα μας.
  10. Ο Αλέξης Τσίπρας περιστοιχίζεται από αποδεδειγμένα ανίκανους συνεργάτες, άσχετους και μερικές φορές επικίνδυνους. Το έχει πει εξάλλου και ο Τσακαλώτος. Βέβαια ο λαός λέει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...