«Για να έχει κάποιος στη ΝΔ τύχη, πρέπει το βιογραφικό του να γράφει…» – «Ρουκέτες» Κακλαμάνη με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου

Ρουκέτες με στόχο και το Μέγαρο Μαξίμου εκτόξευσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης κάνοντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος για το ισοζύγιο που τηρεί όσον αφορά την διεύρυνση του κόμματος προς τα στελέχη του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι “η μήτρα πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η δημιουργια της Νέας Δημοκρατίας είναι η πατριωτική λαϊκή δεξιά. Στα χρόνια που πέρασαν έγιναν οι ανάγκες προσθήκες και έτσι η δεύτερη συνιστώσα είναι η φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία.

Όταν όμως η δεύτερη συνιστώσα αγνοεί την πρώτη και σε επίπεδο λαϊκής βάσης ο κόσμος της παράταξης αντιδρά. Πρέπει να επέλθει μία ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο συνιστωσών. Άλλο διεύρυνση και άλλο το ξεχείλωμα. Εγώ είμαι υπέρ της διεύρυνσης αλλά όχι υπέρ του ξεχειλώματος.”

Μάλιστα ο πρώην υπουργός προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως για να έχει τύχει ένα βιογραφικό σήμερα στη Νέα Δημοκρατία πρέπει κάποιος να γράψει ότι θήτευσε για κάποιο διάστημα και στο ΠΑΣΟΚ.

“Δεν μιλάω μόνο για τη σύνθεση της κυβέρνησης αλλά και για τις κυβερνητικές θέσεις από εκεί και κάτω. Αυτό που κυκλοφορεί υπό μορφή χιούμορ και πλάκας μεταξύ των μικρομεσαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ξέρετε ποιο είναι. Όταν υποβάλει κάποιος το βιογραφικό του για να κριθεί λένε βάλε ότι έχεις θητεύσει λίγο και στο ΠΑΣΟΚ μπας και έχεις τύχη. Εγώ τολμάω να λέω δημόσια αυτά που λέγονται στα πηγαδάκια.”

Γι’ αυτό ψηφίστηκαν οι «αντάρτες»

Ο κ. Κακλαμάνης ερμήνευσε και την εκλογή των «ανταρτών» σε περιφέρειες στο δεύτερο γύρο έναντι των επισήμων υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι οι αντάρτες ήταν πιο Νέα Δημοκρατία από τους επίσημους υποψήφιους και γι αυτό ένα κομμάτι της παράταξης τους ψήφισε.

«Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό αντάρτες τους ανθρώπους αυτούς τους ξέρω και είναι πιο Νέα Δημοκρατία και από τους επισήμους. Το είδαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου υπήρχε εναλλακτική λύση, δηλαδή ανθρώπους που ανήκουν στην πιο παραδοσιακή Νέα Δημοκρατία, παραδείγματος χάριν οι τέσσερις εντός εισαγωγικών αντάρτες ο κόσμος πήγε και ψήφισε και εξέλεξε αυτούς τους ανθρώπους.

Όπου δεν έχουν εναλλακτική λύση δεν πάνε να ψηφίσουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους κάτι άλλο εκτός κεντροδεξιάς και όταν δεν βλέπουν υποψήφιος που τους ικανοποιούν απλά απέχουν».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ