Γάζα: Σοκάρουν οι περιγραφές γιατρών από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου – ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες (pics)

Σοκάρουν οι περιγραφές των γιατρών για το χάος που ακολούθησε μετά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί που οδήγησε σε εκατόμβη θυμάτων.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα, η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι «απερίγραπτη».

«Οι γιατροί κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στο έδαφος και στους διαδρόμους και ορισμένες από αυτές έγιναν χωρίς αναισθησία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δρ Άσραφ Αλ Κούντρα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18/10).

Όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός «έχει αυξηθεί στους 212 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων 36 γυναίκες, 61 παιδιά και 16 ηλικιωμένοι. Επιπρόσθετα, υπάρχουν 1.400 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 400 παιδιά και 270 γυναίκες, λόγω των βίαιων βομβαρδισμών στην πόλη της Γάζας ως τώρα».

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν για επεμβάσεις και οι ιατρικές ομάδες προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους στην εντατική», πρόσθεσε.

Όπως είπε, πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και γυναίκες που «έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά τους», συμπληρώνοντας ότι πολλά από τα τραύματα που έχουν υποστεί «ξεπερνούν τις δυνατότητες των ιατρικών μας ομάδων».

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σίφα για τις πρώτες βοήθειες.

«Υπάρχουν σπασμένα τζάμια παντού. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν καταφύγιο. Κάποια σημεία του νοσοκομείου καίγονται. Δεν ξέρω αν είναι μόνο η αίθουσα των επειγόντων {…} Σίγουρα έχει φωτιά στα χειρουργεία {…} Ένα μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει».

Με αυτά τα λόγια, περιγράφει από την πλευρά του στο BBC ο χειρουργός Γκασάν Αμπού Σιτά το χάος που επικράτησε στο νοσοκομείο, λίγο μετά την έκρηξη που προκάλεσε εκατοντάδες νεκρούς.

Οι σκηνές απόλυτης τραγωδίας και χάους στο νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό έχουν αποτυπωθεί και από τον φωτογραφικό φακό (ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες):

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ