Βρόμικος παρασκηνιακός πόλεμος κάποιων «προεδρικών» στον Μιχάλη Καλογήρου – Ξεπερνά τα όρια η γκρούπα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που τελευταία κάνει «θόρυβο»

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Η γενικότερη αντίληψη γύρω από όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει στη δήθεν εσωκομματική αντιπαράθεση των «προεδρικών» με την εσωκομματική αντιπολίτευση των «53» ή του αποτυχημένου γραμματέα, Πάνου Σκουρλέτη

Παραμύθια. Δεν υφίσταται ούτε μπλοκ των προεδρικών του οποίου να ηγείται ο πρόεδρος, ούτε εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία να είναι συγκροτημένη και να έχει ηγεσία. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και από κάτω φράξιες, παρεάκια, γκρουπούσκουλα και ομαδούλες που πρωταγωνιστούν σε ίντριγκες – με παιδική αφέλεια ωστόσο – και που αντιμάχονται για την επιρροή στον πρόεδρο και στην χάραξη της κεντρικής στρατηγικής. Ο εσωκομματικός συσχετισμός δυνάμεων καμία σχέση δεν έχει με τα κόμματα εξουσίας όπως τα γνωρίζουμε από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Σε αντίθεση δε με τις φανφάρες περί συλλογικών διαδικασιών, ο πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών και των συλλογικών διαδικασιών έχει δώσει τη θέση του σε ένα μόρφωμα με κάθετη ιεραρχική δομή, που επιδιώκει να μετεξελιχθεί σε κόμμα. Αρχηγός είναι ο Τσίπρας και από κάτω τσακώνονται οι παρέες των συντρόφων, εκείνων που έχουν λόγο στην χάραξη πολιτικής κι εκείνων που νομίζουν ότι έχουν λόγο στη χάραξη και υλοποίηση πολιτικής.

Απόδειξη της παραπάνω πραγματικότητας, της δράσης δηλαδή των ομάδων παραεξουσίας στον κομματικό μηχανισμό, είναι η απόπειρα ενός υποσυστήματος «προεδρικών» που εσχάτως κάνει θόρυβο, να πριονίσει τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου

Ο Μιχάλης Καλογήρου είναι ένα εξαιρετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαία η απόλυτη εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπό του. Αυτή η σχέση έχει ενοχλήσει ένα κορυφαίο, πολύ κοντινό στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, ο οποίος φιλοδοξώντας να διαδραματίσει ρόλο ομαδάρχη και ποιος ξέρει ποιον άλλο ρόλο στο μέλλον έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο υπονόμευσης του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναθέσει στον Μιχάλη Καλογήρου να είναι βασικός συνομιλητής με επιχειρηματίες και Πρεσβείες, έχει ενοχλήσει σφόδρα τον κορυφαίο παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούσε μέχρι σήμερα τις παραπάνω επαφές προνομιακό πεδίο δράσης. 

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρητικά έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Μιχάλη Καλογήρου από το παρελθόν (οι αδαείς θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό όταν θα μάθουν ποιος είναι), έχει συμμαχήσει με συντρόφισσά του, επίσης κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και φροντίζουν με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να περιορίζουν τον ρόλο και τα καθήκοντα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα ως ενδιάμεσου ανάμεσα στον πρόεδρο και την ομάδα τους ή σε άλλες γκρούπες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Καλά πληροφορημένη πηγή της Κουμουνδούρου έλεγε με νόημα πως «Κάποιοι δεν θέλουν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται ένας καταρτισμένος νομικός…». 

Όταν ρωτήσαμε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό η απάντηση ήταν η εξής: «Μα είναι αυτονόητο…», χωρίς άλλες λεπτομέρειες. 

Ο νοών νοείτω θα προσθέσουμε εμείς…

ΥΓ: Ο παράγοντας που υπονομεύει τον Μιχάλη Καλογήρου θέλει να εμφανίζεται ως ηγέτης των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ και «χτίζει» με περίεργες συμμαχίες ακόμη και εκτός ΣΥΡΙΖΑ το προφίλ του ανθρώπου που ενισχύει τη θέση του δίπλα στον Πρόεδρο. Εκείνο που μας προκαλεί απορία είναι το γεγονός πως ενώ θεωρητικά βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα χρειάστηκε να στείλει επιστολή τον περασμένο χειμώνα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία γκρίνιαζε για συντρόφους του. Αν ήταν πράγματι τόσο κοντά, υποθέτουμε ότι δεν θα χρειαζόταν η επιστολή, αλλά μία απλή κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε και τι γράφει η επιστολή και ποιους «κάρφωνε» ο φιλόδοξος, αλλά απρόσεκτος και επιπόλαιος παράγοντας. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ