Βρέθηκε η «ασθενής μηδέν»: Αυτή είναι η γυναίκα που διέσπειρε τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science, εσφαλμένη ήταν η μέχρι σήμερα αντίληψη ότι ο πρώτος ασθενής που νόσησε από τον SARS-CοV-2 ήταν ένας 41χρονος λογιστής στην Κίνα, ο οποίος φερόταν να έχει νοσήσει στις 8 Δεκεμβρίου του 2019, λόγω ενώ στην πραγματικότητα τα συμπτώματά του ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου.

Το λάθος στις εκτιμήσεις προκλήθηκε λόγω ενός οδοντιατρικού προβλήματος που αντιμετώπισε ο ο λογιστής, με την έκθεση να παρουσιάζει πια ως «ασθενή μηδέν» μία πωλήτρια που εργαζόταν στην αγορά της Ουχάν στην Κίνα, από την οποία αγορά ξεκίνησαν πολλά από τα πρώτα κρούσματα του ιού.

«Τα συμπτώματά του εμφανίστηκαν έπειτα από πολλά κρούσματα σε εργαζόμενους στην αγορά Χουανάν, γεγονός που καθιστά μια πωλήτρια, που εργαζόταν σε ψαράδικο στην αγορά, το πρώτο γνωστό κρούσμα, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται σε αυτή στις 11 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Μάικλ Γουόρομπι επικεφαλής του τμήματος Εξελικτικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, καταρρίπτοντας μία παλαιότερη έκθεση του ΠΟΥ για τον «ασθενή μηδέν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η προέλευση του ιού, συνδέεται με όσα στέρεα στοιχεία υπάρχουν ως τώρα, με την αγορά ζωντανών ζώων στη δυτική πλευρά της αγοράς, στην οποία υπήρχαν σε κλουβιά σκύλοι ρακούν της Ανατολικής Ασίας. Ο ίδιος και η ομάδα του με τη νέα έκθεση καταρρίπτουν το άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Science, τον περασμένο Μάιο, στο οποίο ζητούσαν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...