Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες αστυνομικών από το μακελειό στην Πράγα (vid)

Ένα νέο βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο όπου σημειώθηκε το τραγικό γεγονός στην Πράγα δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές. Στο υλικό που καταγράφηκε μέσω της bodycam αστυνομικών, οι οποίοι ανήκαν στην ομάδα που εισήλθε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, φαίνεται η επιχείρηση εντός του κτιρίου.

Στο βίντεο, οι αστυνομικοί εισέρχονται φουριόζοι, αναζητώντας τον δράστη προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Στρέφονται σε άτομα που βρίσκονται στον τόπο, ενημερώνοντας τους να απομακρυνθούν και βοηθώντας ταυτόχρονα έναν τραυματία να αποχωρήσει με ασφάλεια.

Παράλληλα, αποκαλύπτονται πλάνα με τραυματίες που παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα, ενώ ο δράστης, πιθανότατα, είχε ήδη αυτοκτονήσει όταν η αστυνομία πλησίαζε. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως είχε προκαλέσει τον θάνατο 13 ατόμων και τραυμάτισε άλλα 30.

Η Τσεχική Τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο τελικός απολογισμός του μακελειού είναι 14 νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν ξένοι μεταξύ των θυμάτων. Εντούτοις, η Τσεχική Τηλεόραση αναφέρει τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Μουσικολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών, Λένκα Χλάβκοβα, ως ένα από τα θύματα.

Σε αντίδραση στα επεισόδια, η αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από σχολεία και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη τη χώρα, ενώ το Πανεπιστήμιο του Καρόλου παραμένει υπό επιτήρηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ