Όλιβερ: Θρίλερ χωρίς τέλος στη Αράχωβα

Σχεδόν έναν μήνα μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη στην Αράχωβα με τον Όλιβερ, ο θάνατος του ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, με τα αίτια να παραμένουν ασαφή. Την περίπτωση αναμένεται να αναλάβει ο εισαγγελέας με την υποβολή της σχετικής δικογραφίας εντός των επόμενων ωρών.

Οι εμπειρογνώμονες, κτηνίατροι, φιλοζωικές οργανώσεις, η αστυνομία, τοπικοί παράγοντες και δικηγόροι καταθέτουν αντικρουόμενα στοιχεία, με τους ορισμένους να υποστηρίζουν ότι υπήρξε κακοποίηση από άνθρωπο, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για επίθεση από άλλα ζώα.

Στο πόρισμά του, ο εμπειρογνώμονας της ΕΛΑΣ, καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρει ότι “η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων”. Κατά τη γνώμη του, η κατάσταση του ζώου οφείλεται σε επίθεση άλλων ζώων, ενώ αμφισβητείται η υποκείμενη ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς η νεκροτομική έκθεση δεν αναφέρει σημεία παρέμβασης από άνθρωπο. Το πόρισμά του εστιάζει επίσης στην ανάλυση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων που δείχνουν εκτεταμένη σήψη, σημεία που σύμφωνα με αυτόν, υποδηλώνουν επίθεση από άλλα ζώα.

Παράλληλα, δημοσιεύματα επισημαίνουν αντιφάσεις μεταξύ των καταθέσεων, καθώς η κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το ζώο αναφέρει κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα, ενώ η νεκροτομική έκθεση δεν επιβεβαιώνει αυτήν την παρέμβαση. Ο καθηγητής Κτηνιατρικής αποδίδει τη σήψη στα τραύματα που προκλήθηκαν από την επίθεση άλλων ζώων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ζώο πέθανε από μεθαιμορραγικό σοκ.

Οι αντιφάσεις ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη και τις αντικρουόμενες μαρτυρίες δημιουργούν μια περίπλοκη κατάσταση που περιμένουμε να ξεκαθαρίσει με την υποβολή της δικογραφίας στον εισαγγελέα.

«Δράστης ήταν άνθρωπος, πλημμεληματικές οι ενέργειες των Αρχών»

Σημειώνεται ότι η έκθεση της πρώτης κτηνιάτρου, Κλεονίκης Τόλα, έκανε κατηγορηματικά λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι εκθέσεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που έκαναν τη νεκροψία του άτυχου Όλιβερ, ενώ και στοιχεία όπως βίντεο και καταθέσεις μαρτύρων «δείχνουν» άνθρωπο ως τον δολοφόνο του οκτάχρονου χάσκι.

Κατηγορηματική ότι ήταν πλημμελείς οι Αρχές στο έργο τους, εμφανίστηκε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις».

«Ξέρουμε τον δράστη – Εάν δε συλληφθεί θα δημοσιοποιήσουμε το όνομά του»

Κατηγορηματική ότι ο θάνατος του Όλιβερ προήλθε από ανθρώπινο χέρι εμφανίστηκε και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου.

Όπως υποστήριξε επίσης «εάν δεν τον συλλάβουν θα βγάλω δημόσια το όνομά του. Ξέρουμε ποιος είναι, έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία, η οποία κοιμάται όρθια. Ο κόσμος το έχει τούμπανο στην Αράχωβα κι εμείς κρυφό καμάρι», είπε, υποστηρίζοντας ότι ο δράστης έχει καλές σχέσεις με εισαγγελείς, πολιτικούς και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την κ. Πουλτίδου, το χάσκι χτυπήθηκε άγρια και στη συνέχεια βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Δήλωσε επίσης ότι εξ όσων γνωρίζει η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης Ζώων, υπήρχαν προφανώς μάρτυρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ