Από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εποπτεία των ερευνών για το ναυάγιο στην Πύλο – Σε εξέλιξη η προανάκριση από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να εποπτεύσει τις έρευνες για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

   Ειδικότερα, με εντολή του Ισίδωρου Ντογιάκου, η εποπτεία των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα θα γίνει από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Οικονόμου.

   Ήδη, στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες προς εντοπισμό διακινητών αλλά και προς διακρίβωση των συνθηκών του τραγικού ναυαγίου, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας, Πολυξένη Τσούλη.

Σε εξέλιξη η προανάκριση στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας η προανάκριση για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος “δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συλλήψεων ατόμων που φέρονται ως διακινητές των παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος”.

   Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, πριν από λίγο, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση που έγινε μετά το πέρας της μεταφοράς των σορών στην Καλαμάτα, ο αριθμός των νεκρών είναι 78 και όχι 79.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ