Αποκαλύπτουμε την στρατηγική της τοξικότητας των Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου: «Επειδή χάσαμε και μας αποδοκίμασαν θα διαλύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ»

Periodista

Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κάλπη ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθε αποδοκίμασε την Έφη Αχτσιόγλου, απέρριψε την υποψηφιότητά της. Η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου είναι μεγάλη. Περίπου 9 μονάδες. Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη είναι αυτό που λέμε “καθαρή”.

Όλοι περίμεναν ότι μετά από μία τέτοια καθαρή ήττα, η Έφη Αχτσιόγλου θα αποσυρόταν από την διεκδίκηση της ηγεσίας, δεν θα έριχνε νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, δεν θα τροφοδοτούσε το ήδη τοξικό κλίμα, δεν θα ανατροφοδοτούσε τα σενάρια διάσπασης και θα άκουγε με προσοχή την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα για προάσπιση και διαφύλαξη της ενότητας.

Η Έφη Ασχτσιόγλου, όμως, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

“Γιατί;” θα ρωτήσει κάποιος. “Γιατί να το κάνει αυτό ενώ η ήττα της στον δεύτερο γύρο είναι βέβαιη;”.

Το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου και από κοντά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, έκαναν μία στρατηγική επιλογή.

Ποια είναι αυτή;

ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗς ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.

Σαν κακομαθημένα παιδιά που τους πήραν το παιχνίδι ή σαν εκείνα τα κακομαθημένα παιδιά που όταν παίζαμε ποδόσφαιρο μικροί, επειδή ήταν οι ιδιοκτήτες της μπάλας, όταν έχαναν την έπαιρναν και έφευγαν, τσιροκοπούν αδιάκοπα, προσβάλλουν τον κόσμο της Αριστεράς και τον Δημοκρατικό κόσμο, επειδή τους απέρριψαν, και διαμορφώνουν τοξικό κλίμα.

Επειδή, λοιπόν, δεν θα πάρουν στα χέρια τους το κόμμα, επειδή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης και καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πως ξεδιπλώθηκε το σχέδιο

Το βράδυ της Κυριακής Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος ξεπερνούν κάθε όριο τοξικότητας με απαράδεκτες, απαξιωτικές, δηλώσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ξεπηδούν άρθρα από δύο δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην πλευρά Αχτσιόγλου, τα οποία προαναγγέλλουν “σκληρό ροκ” από την πλευρά της ηττημένης.

Το σύστημα Αχτσιόγλου και διάφοροι πατατρεχάμενοι, αλλά και επιχειρηματίες που πόνταραν τα πάντα στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, πιέζουν με κάθε τρόπο στο παρασκήνιο τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει δήλωση υπέρ της, αλλά τρώνε πόρτα.

Το μιντιακό σύστημα που στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου εξαπολύει χυδαίες επιθέσεις σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας της Έφης Αχτσιόγλου επιτίθεται με χυδαιότητες στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, στις δεκάδες χιλιάδες, στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη και στους υποστηρικτές του.

Η Έφη Αχτσιόγλου παριστάνει – κουράζοντας είναι η αλήθεια – μονίμως το θύμα δήθεν επιθέσεων. Ζητά τον οίκτο, τη λύπηση των ψηφοφόρων μπας και πάρει καμία ψήφο για να καλύψει το κενό που δημιουργείται από τις χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και από τα στελέχη που την εγκαταλείπουν.

Η Έφη Αχτσιόγλου απειλεί τα ΜΜΕ, με αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη, αγνοώντας το κανονιστικό πλαίσιο του “μεγάλου παιχνιδιού”.

Η Έφη Αχτσιόγλου, παρότι έχασε θα μπορούσε να διασώσει το πολιτικό της κεφάλαιο. Επέλεξε να μην το κάνει. Επέλεξε άλλο δρόμο. Επέλεξε έναν αυτοκαταστροφικό κατήφορο. Τις συνέπειες της επιλογής της θα τις αντιληφθεί και τις εμπεδώσει προσεχώς όταν “χαμένη” και “απομονωμένη” θα περιφέρεται στην πολιτική της έρημο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ