Αποκάλυψη ΤΩΡΑ: Άγριο μπούλινγκ από επιχειρηματία στον Τσίπρα για να κάνει δήλωση υπέρ της Αχτσιόγλου – Η απάντηση του Αλέξη και πως φτάσαμε στο σημερινό κείμενο Καρτερού

Periodista

Ένα πολύ άγριο παρασκήνιο των τελευταίων ωρών που αφορά στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψουμε σήμερα.

Δεν είναι μόνο το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου που βίωσε ισχυρό σοκ μετά από τη δυναμική απάντηση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στον θρίαμβο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρό σοκ βίωσε και το επιχειρηματικό-μιντιακό σύμπλεγμα συμφερόντων που “πόνταρε τα πάντα” στην εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου και τώρα κλαίει με μαύρο δάκρυ. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε υπάρχει ένταση ανάμεσα σε επιχειρηματίες και στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου, καθώς όπως λέγεται, από το “στρατόπεδο” της υποψηφίας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωναν, από τις αρχές του καλοκαιριού, ότι “είχαν τη νίκη στον τσεπάκι”.

Τελικά η Έφη Αχτσιόγλου ηττήθηκε.

Όμως οι επιχειρηματίες της διαπλοκής δεν έμειναν άπραγοι. Ένας από αυτούς έλεγε “κλαίω τα λεφτά μου”, αλλά δεν γνωρίζουμε τι είδους επένδυση έκανε και με ποιον τρόπο. Εκείνο που καταλαβαίνουμε είναι ότι είχε και έχει ισχυρό κίνητρο αναφορικά με την υποστήριξη της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου. Ωστόσο, οι διαπλεκόμενοι μιντιάρχες και αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες, που στόχευαν μέσω της Έφης Αχτσιόγλου να αποτελέσουν το κυριαρχικό σύστημα των μίντια στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που στην “πιάτσα”, όπως λένε, φορούν “πολύχρωμα παντελόνια”, που στο παρελθόν βρέθηκαν στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών για υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτούν δεξαμενές σκέψης και που είχαν συνάψει στενές, πολύ στενές, πάρα πολύ στενές επαφές με κυρίες που εργάζονταν σε πρεσβείες, έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Ένας εξ αυτών, ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια έγινε ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του συστήματος Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου, χθες, Δευτέρα, μία ημέρα μετά την βαριά ήττα της Έφης Αχτσιόγλου, άσκησε αφόρητες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου ο τελευταίος να βγει, έστω την ύστατη στιγμή, και να κάνει δήλωση στήριξης υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου μήπως και “σωθεί η παρτίδα” και το “ματσάκι γυρίσει”, μιας και ο θρίαμβος του Στέφανου Κασσελάκη την ερχόμενη Κυριακή είναι κάτι παραπάνω από δεδομένος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις, αρνήθηκε να βγει και να κάνει δήλωση στήριξης στην Αχτσιόγλου και ο επιχειρηματίας ξεκίνησε άμεσα τον πόλεμο.

Σε κάποιο από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εν λόγω επιχειρηματίας γράφτηκε ΣΗΜΕΡΑ ένα εμετικό και χυδαίο κείμενο σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι φτάσαμε στο σημερινό άρθρο του Θανάση Καρτερού, ο οποίος, όπως λέγεται, μετέφερε την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε όλες αυτές τις αθλιότητες.

Σε κείμενο με τίτλο “Τι λέει ο Τσίπρας” και δημοσιεύτηκε στην “Αυγή”, ο Θανάσης Καρτερός κλείνει ως εξής:

Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…

Είναι προφανές ότι η παραπάνω αναφορά αποτελεί αιχμή προς εκείνους που την πρώτη Κυριακή δεν σεβάστηκαν τους ψηφοφόρους που έδωσαν καθαρή νίκη στον Στέφανο Κασσελάκη και δεν θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Τελικός νικητής θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Άρα;

Άρα η καμπάνα χτυπά για εκείνους που στράφηκαν κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Για εκείνους που θεώρησαν πως θα έπαιρναν τον ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύοντας στα θολά νερά της Διαπλόκής. Για εκείνους που υπολόγιζαν χωρίς τους ξενοδόχους, δηλαδή τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Στους ασεβείς και κακομαθημένους έστειλε μήνυμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θανάση Καρτερού:

Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Έφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου. Και πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις. Οι κατηγορίες ότι αυτός, αυτή, αυτοί, εκείνοι, θα διαλύσουν το κόμμα. Οι εκκλήσεις για προστασία των ιερών και οσίων. Οι άλλες εκκλήσεις για τιμωρία εκείνων που διέπραξαν απόπειρες πατροκτονίας, αδελφοκτονίας, πολιτικής δολοφονίας.

Δύσκολα να αντιμετωπίσει κανείς με επιχειρήματα τέτοιου είδους νύχια, που άλλοτε γρατζουνίζουν με την ευγενική χορηγία του πολιτικού αντιπάλου, άλλοτε από απλή ανοησία και άλλοτε για να κερδίσουν οι μύστες λίγη δημοσιότητα του Ίντερνετ. Το θέμα είναι, σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές, αν θα αφήσουμε αυτά τα σταγονίδια να μολύνουν μια καθαρή διαδικασία. Αν θα φάμε τα παραμύθια και τις αγριότητες που διακινούνται στο διαδίκτυο. Μπλέκοντας μάλιστα και τον Αλέξη Τσίπρα, λες και αυτός δεν άνοιξε με τη γνωστή του ευθύτητα την πόρτα στο νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη βρύση για να γεμίσει τη μπανιέρα του. Ή, ακόμα χειρότερα, τη βάνα, για να γεμίσουμε λύματα. Και να γίνει το κόμμα της ανοχής, κόμμα των ενόχων.

Επειδή δεν έχει νόημα καμιά παραίνεση στους αυτουργούς αυτών των κατασκευών, καλό είναι να θυμίσουμε. Πρώτον ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του. Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα.

Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ