Αποκάλυψη-σοκ μέσα στη νύχτα: Σύμβαση 1,3 εκατ. ευρώ «δώρο» με την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου – Ιστορική δικαίωση για το Periodista.gr (vid)

Σε μία συνταρακτική αποκάλυψη προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός One Channel για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποκαλύπτει και την απόπειρα παρέμβασης της διαπλοκής στις υποθέσεις που αφορούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αποκαλύψεις αφορούν σε σύμβαση περίπου 1,3 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης από το ETERON, από το think tank στο οποίο συμμετέχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και χρηματοδοτεί ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης, προς την εφημερίδα “Αυγή”, αμέσως μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι επόμενη πρόεδρος θα ήταν η Έφη Αχτσιόγλου.

Τι είναι το ETERON και πως χρηματοδείται;

Όπως διαβάσουμε στην ιστοσελίδα του:

Λειτουργία και χρηματοδότηση

Το Eteron έχει τη νομική μορφή Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρίας, έχει αυτόνομη λειτουργία και διαμορφώνει την στρατηγική του με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του. Είναι ανεξάρτητο από επιχειρηματικά και κομματικά συμφέροντα. Δέχεται χρηματοδοτήσεις που συμβαδίζουν με τις αρχές και κατευθύνσεις του. Η λειτουργία του Ινστιτούτου χρηματοδοτείται από τον Δημήτρη Μάρη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ η σύμβαση είχε ορίζοντα το 2027, η εξόφληση όλων των τιμολογίων προβλεπόταν εντός του 2023.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ;

Δείτε τις ημερομηνίες για αντιληφθείτε τι συνέβη:

Στις 29/6/2023 παραιτείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ημέρα η “ETERON” υπογράφει σύμβαση με την Εφημερίδα “Αυγή”.

Στις 17/9/2023 φαίνεται πλέον ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται στη μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 18/9/2023 η “ETERON” καταγγέλλει τη σύμβαση καθώς ο Δημήτρης Μάρης αντιλαμβάνεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα χάσει την ηγεσία.

Τι συνέβη λοιπόν;

Με το που ξέμπλεξαν κάποιοι με τον Αλέξη Τσίπρα αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την “Αυγή”, μία εφημερίδα που δεν την διαβάζει σχεδόν κανένας, με το τεράστιο ποσό που προαναφέρθηκε. Ποια “Αυγή” όμως; Μα την Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ που θα είχε σίγουρη – όπως μας ενημέρωνε η διαπλοκή – πρόεδρο την Έφη Αχτσιόγλου. Ούτε του Αλέξη Τσίπρα, ούτε του Στέφανου Κασσελάκη.

Η “Αυγή” σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου της εσωκομματικής μάχης για τη διαδοχή, μεροληπτούσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο;

Ο Δημήτρης Μάρης που χρηματοδότησε την Αυγή, ιδιοκτήτης και του News247.gr είχε στηρίξει με πάθος την Έφη Αχτσιόγλου. Τυχαίο;

Όταν όλοι είχαν αντιληφθεί ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα έχανε ο Δημήτρης Μάρης κατήγγειλε τη σύμβαση. Τυχαίο και αυτό;

Τελικά το ETERON την Αυγή χρηματοδότησε ή την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου; Αυτό δεν είναι το λογικό ερώτημα;

Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και μείνετε συντονισμένοι γιατί τις επόμενες ημέρες θα διαβάσετε πολλές αποκαλύψεις.

Εξάλλου η συγκεκριμένη αποκάλυψη αποτελεί ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ PERIODISTA.GR για όσα έγραψε τους προηγούμενους μήνες για τον ρόλο της διαπλοκής στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...