Αντίστροφη μέτρηση και ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα – Ποινική δίωξη σε συγκεκριμένο πρόσωπο από την εισαγγελέα

Μετά από 4 μήνες διαδοχικών καταγγελιών και ερευνών υπό το πέπλο μυστηρίου η εισαγγελέας Λιβαδειάς άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος φυσικού προσώπου για την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ, του χάσκι που βασανίστηκε βάναυσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στην Αράχωβα.

Μιλώντας στο OPEN, η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου υπογράμμισε ότι με αυτόν τον τρόπο σβήστηκε διαπαντός το σενάριο να επιτέθηκε στο χάσκι αγέλη άγριων ζώων. «Είναι ξεκάθαρο και βεβαιωμένο με αποδεικτικά στοιχεία ότι ουδέποτε εμφανίστηκε μία μαγική αγέλη, που δάγκωσε έναν σκύλο και μετά εξαφανίστηκε. Οπότε μιλάμε για φυσικό πρόσωπο».

Τους μήνες που πέρασαν βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών πολλοί ύποπτοι, ενώ δεκάδες ήταν οι καταθέσεις για τον θάνατο του χάσκι. Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Αράχωβα υπέβαλε μήνυση κατά φιλοζωικών οργανώσεων γιατί είχαν εμπλέξει το όνομά του στην υπόθεση.

Μέχρι στιγμής παραμένει επτασφράγιστο μυστικό το πρόσωπα κατά του οποίου ασκήθηκε η ποινική δίωξη, ωστόσο όσοι ενεπλάκησαν από την πρώτη στιγμή στην υπόθεση μιλούν για δικαίωση. Την ίδια στογμή, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την κλήση του κατηγορούμενου.

Το χρονικό της υπόθεσης θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα

Σημειώνεται ότι από η πρώτη κτηνιατρος που εξέτασε τον άτυχο σκύλο, που έχασε τη ζωή του με τον πιο βάναυσο τρόπο στις 28 Νοεμβρίου, μίλησε για θάνατο που οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα. Ωστόσο, κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε τις έρευνες στις 7 Δεκεμβρίου και έκτοτε σταδιακά επικράτησε από τις Αρχές το σενάριο της αγέλης.

Στις 20 Δεκεμβρίου το πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ κατέληξε ότι ο θάνατος του χάσκι δεν προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα αλλά από επίθεση άγριων ζώων. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε να παραγγελθεί στις 8 Ιανουαρίου από την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η διερεύνηση της υπόθεσης από δικαστικές Αρχές.

Δικαιωμενοι αισθάνονται όσοι μιλούσαν για ανθρώπινο παράγοντα

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πανελλήνιας ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων Μάρθα Πουλτίδου τόνισε ότι η εξέλιξη αποτελεί επιβεβαίωση των όσων φωνάζουν από την πρώτη στιγμή οι φιλοζωικές οργανώσεις.

«Ήταν ανθρώπινος παράγοντας, αυτό φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή. Ο Όλιβερ δεν έφερε ούτε ένα δάγκωμα. Ο αγώνας μας αρχίζει να δικαιώνεται αλλά υπάρχουν πολλά κενά ακόμα σε αυτή την υπόθεση», τόνισε.

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που πρώτη εξέτασε το ζώο βρίσκεται στην ίδια ακριβώς γραμμή. «Για την κατάθεσή μου δεν είχα καμία αμφιβολία, απλά η δικαιοσύνη έκανε καλά τη δουλειά της. Πιο πολύ είναι δικαίωση για τον Όλιβερ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ